lördag hela veckan!

Måndag. Förr när jag jobbade hade jag alltid måndagsångest, eller rättare sagt, på söndagskvällen hade jag ångest inför måndagen. Vetskapen om att en hel lååång vecka väntade kändes jobbigt. Sen, när det väl var måndagmorgon och man knallade iväg till jobbet, gick det hur bra som helst!
Nu när man är mammaledig är det typ lördag hela veckan och det är så skönt!!! Det gäller att ta till vara på tiden som ledig för kanske är det sista gången man är ledig så här länge.... Efter jul går startskottet för mig, då kallar plikten igen, och Thomas kommer vara hemma några månader. '
Ja, tiden går verkligen fort. Alva är snart fem månader. Njuter varenda dag som jag får dela med henne och Ida, de betyder ju hela livet egentligen...

I kväll är det fixarkväll på Idas dagis. Jag ska dit och måla lite, måste ju ställa upp och visa lite intresse.
Hej mä er ungdomar!!


Utflykt till en lekpark idag på förmiddagen. Det tyckte Ida var super kul som vanligt.....

....Till dess att vi skulle gå hem, då var det så här sura miner!

Lugn lördag!



Vi har haft en lugn lördag, vilket vi alla behövde. Ida och jag var ute på en cykeltur på förmiddagen och efter lunch åkte jag och resten av familjen till Högbo och strosade lite. Det var mysigt faktiskt även om inte vädret var det allra bästa.
I kväll väntar nån bra rulle och sen är det väl Natti natti för min del. Imorgon ska jag få sovmorgon- LOVELY!!!

Kram på er alla och ha en riktigt mysig lördagkväll nu!






Lite mycket kort idag, men jag hade svårt att välja ut de bästa!!

Gullhjärtan!

Mina Gullhjärtan har fattat tycke för varann! Se bara på kortet som jag knäppte idag!
Alva har börjat skratta högt när hon hör eller ser att Ida kommer in i rummet, så rart:)



Ha en trevlig helg allihopa. Själv ska jag hosta ikapp med mig själv. Doktorn ville inte skriva ut nån hostmedicin då jag var en ammande kvinna, blää...

KRAAAM!

Härliga torsdag

Sitter ute och solar, helt underbart! Alva har sovit i tre timmar så jag har hunnit med en del och njuter nu av värmen. Mmm, nu känns tillvaron plötsligt lite lättare igen, det går ju som i vågor det där.....Får jag bara lite lugn och ro alldeles för mig själv ett par timmar, så kommer som ny energi i hela kroppen!
Det är jobbigt att ha småbarn, så är det bara, man måste få erkänna det ibland, men det kan vara svårt för vi älskar det ju samtidigt!
Har under hela förmiddagen lyssnat på Mauro Scoccos nya skiva som är sååå bra!!! Jag älskar hans musik och framförallt texter.  Efter mycket knep och knåp lyckades jag få in en av hans nya låtar här på min blogg. Den heter "Jag saknar oss" och är den bästa på hela skivan. Blödiga Karin fällde en och annan tår när hon hörde den idag kan jag säga....


Goda grannar!

Tänk vad det är trevligt med riktigt goda grannar!!! Jag var hemma hos en sådan idag nämligen. Viktoria heter hon och vi har lärt känna varann genom en gemensam vän, Hella. Viktoria bor bara ett stenkast från mitt hus och vi brukar träffas ibland över en fika. Idag bjöd hon dock på en god sallad med mozarella. Viktoria har en liten pojke som är några månader äldre än Alva vilket ju är perfekt sen när de kan börja leka lite.
Hella har ju som bekant Hugo, också han lite äldre än A.

Sitter just nu och väntar på att Hälsocentralen ska ringa mig. Min förbannade hosta driver mig till vansinne så jag måste få nån stark hostmedicin känner jag! Fortsättning följer....


Vickan tv med sin son Matteo och Hella th med Hugo.  Vilka snyggingar va?


Vad är det för tjock dagisfröken? Hon har nog gått barfota en del också...:)

Blåst eller ägglossning?

Många blir deppiga av mörkret eller om våren. Jag blir deppig av BLÅST!!! Har känt mig lite halvdeppig hela dagen, ni vet så där lite seg, likgiltig och surig. Allt känns trist på nåt vis.... Det måste bero på blåsten... eller vänta nu... kan det va ägglossning!!? Ja det är det nog ja!!!
 Nu känns det genast lite bättre, skönt. Så är det nästan alltid för mig, sur och depp vid ägglossning och två dagar före själva mensen känner ja mig som ett fetto och vill helst inte visa mig ute. Då tänker jag alltid samma sak: Fan, jag måste banta, jag är så tjock, jag är så pluffsig".......
För att efter nån vecka då mensen är borta tänka: Äh, det är inte så farligt ändå, jag duger som jag är, att ha kurvor är sexigt, grrr (typ)!"  Känner ni igen er i detta upp och ner tänkande? The hormons, all about the hormons girls...


akepms

Blåsväder!


Malin och Petra vid elden i Hemlingby.


Idas kompisar Julia och Elias

Idag var jag och mina döttrar i Hemlingby med Petra och Malin samt deras barn Elias, Julia och Felicia. Vi hade det mysigt i vårsolen men satan i gatan vad det blåste. Jag hatar blåst! Blir typ yr i huvudet av det och mer blåst i huvudet än vanligt, hihi. Då får det hellre regna nästan... eller näee, men typ:)
Istället för KORV grillade jag faktiskt hamburgare idag med mindre framgång.... Shit  vilken tid det tog att grilla hamburgare över öppen eld! Inte att rekomendera när man har kids som är hungriga. Nä, KORV är bäst helt enkelt:).

Ha nu en fortsatt trevlig kväll. Jag går nog och slagga snart, är skit trött faktiskt.  Beror helt klart på blåsten...

Jag är tillbaka!

Hemma igen efter en skön helg hos päronen! Jag har blivit såå ompysslad och haft det super bra. På lördagen åkte jag och Ida in till Örebro och träffade några utav mina bästa barndomsvänner med respektive. Guud va trevligt vi hade.... Alva stannade hos mormor och morfar, hon hade varit jätte snäll som tur var.
Ja, den här helgen har varit en riktig karamell som jag kommer suga på länge!!!

Det här är mitt smultronställe, sommarstugan i Nora.


Ida och Pappa åkte båt, det älskar Ida!


Så här härligt har jag haft det, det var jag värd tyckte min mor...


...som har betydligt svårare att sitta still än vad jag har!


Ida roade sig med att tälja trägubbar som Emil i Lönneberga:)


Mätta och belåtna! Det här är mina godbitar från Örebro som jag känt i ungefär 20 år nu. Malin, Camilla och Therese. Grabbarna grus som röker varsin pommes (moget), heter Conrad och Andreas. Love you friends!!


Städ och packdag!

Städat hela huset under förmiddagen! Alltid lika skönt när det blir gjort, men Shit vilken tid det tar! Inte själva dammsugningen utan att plocka undan allt som ligger och skräpar. När det är klart känner man sig dock dyngnöjd. Hann även med att packa lite. Imorgon åker jag och kidsen till Mamma och Pappa. Ska bli jätte mysigt och skönt. Vi kommer att vara i sommarstugan som ligger i Nora (Bergslagen). Det stället älskar jag! Det får mig att slappna av och bara njuta av livet.
Försökte sola lite idag innan hämtning på dagis, men det blåste rejält så det var inte så där jätte varmt faktiskt. Satt dock kvar en stund och njöt av min trädgård. Okej, den är väl inte speciellt välvårdad men den är otroligt fin nu på våren. Vilken lycka egentligen att ha en egen tomt! Kolla in vårt äppelträd.....!



Nu har Thomas dragit igång grillen. Vi ska käka lite fläskfilé och dricka ett glas rött. Thomas vill fira att  jag och barnen ska resa bort så att han får lite lugn och ro :) 

Från trötter till värsta inredar´n:)

I natt har jag vaknat tolv gånger!!! Gick och la mig vid 23.30 och gick upp kl 5.30, helt förstörd. Alva är förkyld och hostar, tror att det är små tänder som håller på att titta fram.... Så hon vaknade nog en gång i halvtimmen och bökade och stökade, Jobbigt förstår ni, jobbigt....

Var tvungen att pigga upp mig själv lite och åkte därför ut på turne` för att handla lite grejer till altanen. Så här snyggt blev det:


Tjusigt va? Mmmm, jag är inte så pjåkig ändå när det kommer till inredning och design sörrni;)!
De två stenhjärtarna som ni ser på brickstället fick jag av Sandra förra veckan. Det var dessa som blev inspirationen till min konst...:). Plastmattan är köpt på Rusta och jag vet vad Thomas kommer säga när han kommer hem från jobbet idag: " Att det ser loppigt ut med en matta på altanen" Loppigt är Thomas favoritord i övrigt, så ni vet. Undrar förresten om jag måste ta in blommorna på natten..? Mamma, om du läser det här, lägg en kommentar om  det är du snäll, så átt de små liven inte fryser ihjäl redan första natten.

Jaha, nu regnar det igen ser jag precis, bara hela skiten inte regnar sönder nu.... Det är mycket nu....Höres!!

Galongalen

Med lätt huvudvärk och en fruktansvärt irriterande hosta var det bara att häva sig ut i regnet i morse då Ida hade spring i benen. Det var pust, stön och stånk från min sida innan alla galonkläder och stövlar var på . När vi väl stod påklädda och klara kom det klassiska: "Mamma jag är kissis". Genomsvett av all galon, som även jag hade på mig denna dag, var det bara att klä av det förbaskade barnet igen:)
Ida älskar regn med alla vattenpölar å äckliga daggmaskar... och jaa, har man rätt kläder så är det faktiskt ganska härligt ändå!

Efter vår utevistelse bar det av till Idas kusiner. Jag skulle vara barnvakt åt dem under några timmar. Allt gick bra även fastän jag helt plötsligt hade fyra kids runt benen istället för två. När de sedan började tjata om att de ville gå ut och leka kom den drypande svettattacken tillbaka då jag var tvungen att återigen kämpa med galonen men på tre stycken den här gången. Dessutom kom återigen det klassiska, men från Anton den här gången:"Kajjjin(=Karin) jag är kissenödig". Suck, pust stön, suck, pust stön.... 

Nu skiner kvällsolen och det var väl så dax! Nu är det ju hög tid att krypa upp i soffan med en varm kopp te för att få ordning på hostan och huvudvärken som ej ännu släppt, typiskt!
  

Ida är så nöjd över sin galonjacka som hon ärvt av Wilma! 
HelloKitty för småtjejer är lika dyrbart som diamanter för oss tanter!
 


Lördagskul!

Har precis vaknat. Tog en tupplur efter lunchen idag, kände mig så himla trött och sliten. Alva och Ida ligger också i sina sängar och sover, säkert trötta sedan igår.
Igår ja! Jag och Ida var på "Pippi på is" i Läkerolarena. Skit bra och prisvärt (trots att det var jäkligt dyrt för en mammaledig fattiglapp)!
Ida satt som förtollad från början till slut och jag som numera är så jäkla töntigt blödig satt med tårar i ögonen då de tillexempel sjöng "Här kommer pippi Långstrump" eller när pippi träffade sin pappa. Få gärna tårar av DET liksom.... det måste vara hormonerna eller nåt...
Efter Pippi var det bråttom, bråttom. Jag och familjen var bjudna på 30 årsfest hos Petra med familj. Oj, vad det var trevligt och vilken mat sen. Petra är grym på att koka ihop goda rätter. Sa åt henne att hon borde vara med i Sveriges Mästerkock men då fnös hon bara :)
Väl hemma igen kollade vi klart på Eurovison som ju var en riktig rysare!
Så, det är därför vi är trötta idag, men det är det värt, för gårdagen var supernice från början till slut.
 



Fina goa Petra som trots sin ringa ålder blir tvåbarnsmorsa i oktober, bra jobbat tjejen! Men hur blir det då med Sveriges Mästerkock? Hinns det också med? Hon får  amma mellan inspelningarna helt enkelt och bjuda på bröstmjölksdesserter..... Nääää nu har jag flippat ur alldeles, som sagt, jag är trött idag!

Kraaaam


Hon kommer med solsken.

Idag tittade solen in hos mig trots att det varit mulet hela dagen....Låter kanske konstigt men min fina vän kom förbi en stund och gud vad det lyste och strålade om henne!!! Hon är höggravid i v.37 och vackrare än hon kan man knappt bli när man ska ha ett barn om bara några veckor.Sandra heter denna fanatsitska gravida vän som numera bor i Stockholm men skulle upp till sin stuga i Falun och passade på att komma på lite lunch. Förutom bebisen i magen hade hon även med sig sin son Nick, snart 6 år. Vi hade en super mysig förmiddag och barnen lekte glatt med varann.
Som grädde på moset tittade även Carola in på lunch ! Hon var som vanligt också skit snygg, men mer "jag är chef på en revisionsbyrå snygg" om ni förstår vad jag menar:).

Ja, tänk att man har så fina vänner både till det yttre men framförallt, det inre.



Solen med sina solstrålar

Grötdebut!

Jag kunde inte hålla mig längre. Idag fick Alva äta gröt för första gången! Och vad hon åt sen! Banangröt är visst jätte gott eller så har hon ärvt sin matlust från sin mor helt enkelt. Jag hade ju tänkt vänta tills hon blev 5 månader med att intoducera smakpotioner men hon har verkat så intresserad så jag testade lite och som sagt, Wow...

Innan man vet ordet av har vi nog fått en liten boll i familjen om hon ska vräka i sig på det här viset! Tur att det redan finns en boll (jag) så att hon har lite sällskap när livet stutsar iväg...:)

Ha en fortsatt bra dag hörrni. Nu ska jag till IKEA och köpa en torkställning.


Det här med mat är allvarliga grejer!

Hemmadag

Ännu en dag har nått sitt slut. Ida är betydligt bättre i sin arm idag, skönt! Däremot har hon haft feber hela dagen. Kanske en reaktion på det som varit, vad vet man. Vi har iaf varit hemma hela dagen och tagit det jäkligt lugnt. Men man blir trött av det oxå, det är jobbigt att ta hand om två små barn en hel dag själv. Dessutom kan det vara långtråkigt och segt också med tanke på att man inte har sett eller pratat med en enda vuxen på hela dagen typ.
Nu har äntligen Thomas kommit och tagit över, det känns skönt! En lugn kväll i soffan väntar....

Vi har gjort maracas idag. Ett tips om man har brist på annat att göra!

Ölflaskor, ölburkar och toarullar. Perfekt! Barnvänligt också...:)


Från kalas till akuten - en händelserik helg

Det har varit en hektisk helg både på gott och på ont. Tänkte att jag snabbt skulle rabbla upp dag för dag i punkter här nedan. Mmmmm som barnmorska är man mycket strukturerad förstår ni:)!!

FREDAG:
 Min kompis Eva med barn kom över på lunch. Vi hade några trevliga timmar ihop. Eva drog hem vid tretiden och vid fyra kom mina päron på en snabb visit. Vi fikade lite och morsan gick runt tomten och visade mig vad som är ogräs och vad som är blommor eftersom jag har tänkt att rensa rabatterna inom kort. Skulle hellre vilja rensa alla rabatter i butikerna på stan :), men livet är hårt.....
Fredagkvällen blev lugn. Somnade i soffan kl nio typ.

LÖRDAG:

Thomas drog iväg med sin pappa på rally under morgonen. Jag och tjejerna åkte sedan iväg på Moas kalas i Hemlingby. Det var jätte mysigt. Vi satt på altan och fikade i försommarvärmen. Alva skrek dock konstant! fattar inte varför, men jag har upptäckt att hon är en "borta bra men hemma bäst tjej". Efter kalaset var det bråttom för jag skulle träffa några vänner/kollegor på Brända bocken för att sedan dra iväg på 30-års fest hos MallanBrallan. Där var det mycket trevligt fram tills dess att mina stackars mjölkbröst höll på att sprängas i tusen bitar typ. Då bestämde jag mig för att dra mig hemåter till lilla Alva och resten av familjen. Annars hade jag nog kunnat vara kvar några timmar till tror jag.

SÖNDAG:

Hade en underbar sovmorgon som var mycket välbehövlig. På eftermiddagen kom svärmor över på lite fika.
Ja, dagen såg ut att bli lugn och skön fram till dess att Ida föll illa på sin arm och skrek och skrek! Inte det där vanliga skriket som går över på några minuter, utan ett riktigt smärtskrik. Så, vi drog till familjeläkarjouren som i sin tur skickade oss till röntgen. Tack och lov handlade allt "bara" om en kraftig stukning på handleden. Vi fick dock åka in till akuten imorse igen för att mitt stackars barn hade så ont i sin arm och kunde inte röra den utan att gråta . Vi fick då ett rejält bandage och om smärtan ej gått över på några dagar ska Ida få gipsskena. Hon känner sig redan lite bättre. Nu gör det bara ont när hon rör armen säger hon.
 
Ja, en lång helg med många ingredienser alltså. Jag är faktiskt ganska slut i huvudet (mer än i vanliga fall) och känner att jag behöver lite lugn och ro.
I dag efter akuten har vi bara varit på tomten och myst. Vi mår alla, efter omständigheterna väl som ni kan se här nedan.
Kram på er alla i värmen!


Ida var lite stolt över bandaget trots allt...


Det är faktiskt Ida som tagit det här kortet!! Med en hand dessutom eftersom hon inte använder den vänstra!! Vilken talang va?

Parfymen med stort P

Hörrni, jag har ju glömt att berätta om presenten jag fick av Thomas när jag fyllde häromsistens!
 Jag hade önskat mig någon billig parfym av nåt slag, typ Date:) men sa till Thomas att han inte behövde hålla på att handla en massa utan helt strunta i det där med presenter i år (ni vet, som man säger..).
Karln känner väl ändå någonstans att han vill ge mig nåt och  åker iväg till köpis för att titta på en parfym åt mig. Han går och luktar länge och kommer sen fram till att det finns en parfym där som skulle passa mig. Han ser ingen prislapp men misstänker att den kostar någonstans runt 400 kr då han ser andra parfymer som kostar så mycket. När tanten i kassan slagit in parfymen och ska ta betalt säger hon: " Ja, då blir det 1200kr då!" För en parfymjävel liksom!! Som jag ska dutta på mig när jag vill känna mig lite extra fin en gång om året typ!!!
 Thomas fick typ ångest, men kände att han inte hade nåt val utan köper parfymen. 
Jag fick inte veta priset förrän jag rivit bort plasten och då var det ju för sent att byta. Jag var ju så där jobbigt ivrig när jag öppnade som jag ju som bekant kan vara ibland...
 
Aja, den luktar iaf jätte gott och jag känner mig lite lyxig när jag använder den, men tänk vad mycket annat man skulle kunna få för 1200kr liksom.....
Thomas tycker dock att jag var värd en dyr parfym men eftersom Date hade gått lika bra så kan man ju förstå hans ågren.

Nu ska jag nog gå och spraya mig lite innan jag hämtar Ida från dagis. vardagslyx är underbart!


Parfymen från helvetet....


Flintskallig!

Nu vet jag hur det känns att bli flintskallig vid 33år. Ett problem som ju en del killar har och jag lovar, det är ett skit. Jag har nämligen blivit mer eller mindre flint av allt ammande!
När jag vaknar på morgonen och kliver upp ur sängen ligger det typ en tupé på kudden, inte kul. När jag har tvättat håret blir det nästan stopp i golvbrunnen och när jag kammar mig bara rasar det hår. Det ligger för 17 hår överallt i hela huset!!! Snart kan jag nog sticka en tröja av alla hårstrån skulle jag tro. 
Jag har börjat fått vikar, så om möjligt är min panna ännu högre än förr. Ni har ett bildbevis på detta om ni tittar på mitt förra inlägg. När jag sitter där på skansen och ler så rart mot kameran så ser man vikarna på sidorna, som sagt, inte KUL!  Varför var det bra att amma sitt barn nu igen? Jag har glömt, för flinten håller på att ta över mitt liv!!!
I kväll blir det nog pommes och FLINTASTEK till middag, mmmm  gott :)
Kram på er! Och ni killar som lider av flint, jag tänker på er....

Nej, nej, det här är inte jag.........än.......:)
Huvud

Nej, nej, det är inte jag......än!!


Valborg!

Har haft en mycket trevlig och mysig valborg i år! Jag och familjen åkte till Stockholm och hälsade på familjen Sandahl. Emma, som frun och mamman heter i huset är den vän som jag känt längst i livet. Närmare bestämt 30 år! Emma är en helt fanastisk vän som känner mig utan och innan. Hon brukar kunna avsluta mina meningar eller veta precis vad jag ska säga innan jag pratat klart. Men framförallt har hon alltid funnits där både i upp och nedgång. Tänk att du stått ut med mig alla år Emma....

Nåväl, Emma har numera två döttrar precis som jag, Elsa 2,5 år och Signe tre veckor gammal. Det passade oss perfekt att fira valborg ihop för vi lever lite lika liv just nu med bebisar, bröstmjölk och fläskiga magar efter graviditet:).
Vi ammade i kapp hela helgen men hann med en hel del annat också! Blandannat majbrasa igår och lite Skansen idag.

Hoppas ni alla haft en bra helg. Imorgon fyller Thomas 39 år, det ska visst inte firas så där värst, undrar varför? Ålderskris kanske?:)


Vi tyckte själva det såg så töntigt ut att sitta och amma samtidigt....Tävla vem som ammar bäst typ:)


Ida jagar getter på Skansen "gette" rart!!


Vi käkade KORV och pommes på Skansen idag...Jag vet, korv again men fantasin är inte på topp just nu...
STOR KRAM !


RSS 2.0