Från mjölkstockning till vedstockning!


Igår var det mjölkstockning som tack och lov snabbt gick över men istället byttes ut till vedstockning! 
Det är nämligen så att vi har fått lite ved av våra snälla grannar och Thomas tyckte det var min uppgift att ta rätt på vedstockarna eftersom jag är "ledig" om dagarna. Om nu ledig är att ha två barn hängande efter sig men iaf....Min uppgift var att flytta veden från grannens tomt in till vår vedbod och stapla vedstockarna i fina rader. Fy f-n va tråkigt och jobbigt det var!!! och ont i ryggen fick jag eftersom jag var tvungen att stå som en banan i vedboden som inte är mer än 1,5 meter hög typ!
Nä då föredrar jag NÄSTAN mjölkstockning framför vedstockning faktiskt. Nån bondmora har jag dessutom aldrig varit, är mer en "sex and the city Carrie".....öh not.... Nä jag är nog allmänt slö bara:)

På eftermiddagen kom Hella med barn över och fikade lite. Vi försöker para ihop våra två yngsta redan i ett tidigt stadium. Se så söta de är!
 
Hugo (snart 9 månader) verkar dock måttligt intresserad trots att Alva har på sig sin förföriska leopardräkt. Gullungar!!!


Mjölkstockning!

Jag tror jag har fått mjölkstockning, dock en mild variant tack och lov. Gick omkring med linne hela dagen igår och blev helt enkelt kall om de små liven och de stackars mjölkgångarna började stocka sig. Det gör lite ont faktiskt och jag känner mig lite hängig men en whisky på det här så är det som borta sen både för mig och pattarna... Hahaha, skojar bara!!
Tog en brunch på stan idag med min barnmorskekollega och fd kursare, Malin. Tur i oturen att det var just idag jag kände av min mjölkstockning för då kunde ju Malin ge mig lite råd även fastän hon är en "förlossningsbarnmorska" nu för tiden. Hon rådde mig inte att dricka whisky, däremot Martini :) samt duscha varmt, ta alvedon och vila mycket. Perfekt med det sistnämnda, då kan jag lata mig hela kvällen....
MALIN BARNMORSKA som ska ha 30 årsfest om några veckor! Välkomna:)



Nu är glada påsken slut!

Hoppas ni alla har haft en skön och glad påsk! Vi har haft det jätte bra, träffat mycket släkt, vänner och familj.
Under helgen har jag även fyllt 33 ÅR!!! Det är sjukt, jag som nyss var 18. När folk frågar hur gammal man är måste jag alltid tänka efter nu för tiden. Får börja göra som pensionärerna, säga årtalet man fyller på istället, så får folk räkna ut själva.
Känn ingen sorg ni som glömde bort att gratta,nej, nej, jag grät mig till sömns men skit i mig, gör det....snyft... Skojade bara!! Hur lätt är det att komma ihåg? Alla fyller ju hela tiden typ. Hörs i veckan hörrni, ha det gött!


33 år och så här snygg!!! ???

Skärtordag och hysteri!

 Morgonen började med att Ida fick tag på min mobiltelefon. Hon "råkade" trycka på typ 1000 knappar och ringde upp 5 olika personer från min telefonlista....kl 06.00 på morgonen! Inte skit kul på skärtordagen och allt!!
 Sedan fortsatte kaoset. Ida brukar gå ut före mig när vi ska till dagis. Hon brukar vänta på gården medan jag och Alva klär på oss. Idag, på skärtorsdagen och allt, fick hon för sig att cykla iväg före oss! När jag tittade ut var ungen helt borta! Jag letade överallt och blev mer och mer hysterisk. Hör hur Alva skriker ifrån hallen samtidigt som jag älgar iväg på gatan på jakt efter Ida. Efter ca 5 minuter så ser jag henne långt, långt borta alldeles bredvid dagis. Jag ropar och skäller högt men ungen cyklar vidare. Till slut har jag kutat ikapp henne och skäller andfått ut henne. Både av ilska, lättnad och oro. Hemma ligger Alva i hallen och vrålar. Inte konstigt när hennes mor varit på jakt i flera minuter. FF vid 3månaders ålder måste vara rekord. Många grannar såg och hörde det hela  (tror jag)och det känns pinsamt så här i efterhand. Ida skämdes iallafall jätte mycket och jag har känt mig småilsken hela dagen. Men så har jag försökt tänkt på ett citat som jag nyligen läst: " Älska mig mest när jag förtjänar det minst, för då behöver jag det bäst". Det lät så fint och fick mig genast att bli lite blödig och tårögd..... Sen fick jag dåligt samvete för att mitt barn fick gå på dagis trots att det var skärtorsdag...

 Ida var påskkärringen idag på eftermiddagen. Då var allt borta och glömt!
GLAD PÅSK PÅ ER!
 

Min bångstyriga lilla påskkärring som inte alltid lyder.


Det var en kyckling som hette gullefjun....


Plötsligt händer det!

Nä, jag har inte vunnit på triss. Det hela handlar om mitt lilla barn som skrikit hela kvällen Jag har försökt med allt, men icke... SEN plötsligt händer det! Det smäller  till i blöjan och världens laddning kommer ut!!! Hela ryggen och hela magen är full i klet och det tar en väldans tid att få bort, men det är det värt. Nu är barnet glad som en lärka och sitter och pratar med sig själv i sin gungstol. Tänk att lite bajs kan få hela världen att gå under för en baby. Och för modern också för den delen...
Good baj !!



Plötslig händer det! Två blivande hells-angelsmedlemmar sitter i min soffa, Läskigt!!


Töntvarning!








Jag sitter ute i vårsolen och läser tidiningen, lovely! Mina två stora barn,Thomas:) och Ida, ligger inne i sängen och vilar medan Alva sussar rart i sin vagn.
  Det är Töntvarning på mig när jag har vanliga glasögon under solglasögonen som ni kanske ser på bilden!! Minns att farsan hade så nångång när jag var i tonåren och då höll jag på att skämmas ihjäl. Nu sitter man här 20 år senare och gör exakt likadant. Nästa steg är att kasta av sig tröjan och sitta i BH och sola som morsan kunde göra. Då höll man oxå på att dö av skämmighet. Nu sitter jag alltså här i vårsolen och överväger detta, för vem bryr sig...? Inte Ida och Alva ännu iaf. Gäller att passa på.... Men det är klart, mina mjölktuttar ska nog inte utsättas för sol, då kanske mjölken surnar...?
.
Nä, nu ska jag sola vidare. Hoppas ni har det bra denna underbara Söndag!


Jag kallar henne Tess

Tess är en kär vän som jag lärde känna när vi pluggade här i Gävle. Hon läste till ekonom och jag till sjuksyrra, men våra vägar möttes och vi blev och är fortfarande goda vänner.
Tess bor numera i Skara och tittade förbi mig idag för att se hur jag har det i mammakaoset. Vi har haft det mycket trevligt och mysigt. Var ute och gick en långpromenad med Tess två hundar ( Tindra och Botox) sen fikade vi lite. Carola med barn kom också över en stund och surrade.
Gud vad man värdesätter vänskap egentligen. Ens släkt kan man inte välja, det är liksom bara att gilla läget :), men ens vänner dom är noga handplockade. Love you all.....
Nu är det filmtajm härhemma.
Trevlig helg!

Go Natt!

Vet ni, jag har redan gått och lagt mig...Är så sjukt trött i kväll. Ska bara önska er alla en godnatt sen släcker jag lampan och zzzzzomnar in...... För att tio minuter senare vakna av att Alva vill Käka (igen). Ja, så kommer det säkert att bli. Det är ju nästan som tortyr att somna in, väckas, somna in, väckas, somna in....  Tur att våra underverk är så goa i övrigt så att tortyren är värd mödan, eller hur?
Damen intill snarkar för fullt just nu iaf så det gäller att passa på!
Natti natti gott folk och dröm sött


Skärpning!

Ja, det är svagt, mycket svagt, att jag inte bloggat på så länge. Jag vet att flera av er längtat efter mig och mina visdomsord :). Blondinbella i all ära, men hon har fått konkurrens nu, av BrunettKarin!!!
Jag har haft häcken full de senaste dagarna förstår ni. Vi hade ju en värderingsgubbe här idag och vi har haft mycket att stå i inför detta Thomas har hamrat och spikat sent in på kvällarna och jag har tokstädat och passat kidsen. Vi är alla trötta men nu är det gjort. Skönt!

Idag var jag och käkade lunch med några av mina kära kollegor. Det är så skönt att komma bort från blöjsnack och babyproblem och istället få höra lite annat.
En mycket intressant rubrik från en tidning som A visade mig idag fick mig att tänka till....

Ni kan ju räkna ut vad jag inte har gjort de senaste dagarna med tanke på att jag tokstädat inför värderingen.... Valde det perfekta hemmet den här gången....
Kram på er!


Korv och åter korv:)

Nu är det söndag och jag sitter här i soffan och slappar efter en skön dag.
Idag var jag och barnen i Hemlingby och grillade korv ( nähä, korv, är det sant!!!) med min kompis Carola och hennes två barn, Moa och Olle.
Vi hade det jätte mysigt i skogen. Barnen lekte och jag och Carola snackade massa skit som alltid när vi träffas. Det är härligt med vänner!

Idag har jag även tagit fram utemöblerna på altanen, det känns härligt för då vet man att våren är här! Vi hade tänkt premiärgrilla ikväll men orkade inte. Det blev köttbullar och potatismos istället (inte korv, kors i taket!)

Vilka stjärnor va?

Pöss och korv, hörs snart igen!

Tomas Di Leva

I morse ringde världens bästa Lotta och frågade om jag var sugen på att hänga med henne och hennes kusin på Di Leva i kväll. De hade en biljett över. Öhhh, svår fråga....SJÄLVKLART!!!! Och fy 17 va bra han är.!Vissa av hans låtar är helt magiska. Han sjöng en hel del nytt oxå som var kanon.
Han pratade så fint mellan låtarna , på det där speciella sättet som bara han gör. Ni vet, om kosmos,rýmdblommor och frukt.... Man mår bra efter en konsert med Thomas Di Leva! Han ger mig ännu mer livsglädje!
Väldens bästa Lotta!

Världens bästa Di Leva!

Varning! kossa i spåret..

Nu så! Idag var jag ute och sprang för första gången på ett år. Det var asssssssssss jobbigt. Fläsket guppade både här och där, men jag var duktig! Sprang 3 km utan att stanna! Helt förstörd efteråt men iaf!
Nu jäklar ska jag gå ner i vikt. försöker äta mindre potioner och ska motionera mera. Men hur många gånger har man inte sagt så.....

Här ser ni hur hurtig och duktig jag är! Observera att detta är FÖRE springturen, då är man så lagom tuff!!!


Att amma

Att amma är en livstil....Jo tack, I know! I början var ju mina tuttar i vädret typ hela tiden! Jag har ju alltid haft lingon på en bräda, dvs väldigt små bröst. Det är en klar fördel när man ammar offentligt. Jag inbillar mig att brösten inte syns lika mycket då när man drar upp tröjan för att mata sitt barn. Det är väl egentligen en av få fördelar med att ha små bröst. Någon killmagnet har det ju aldrig varit direkt....
Nåväl, nätterna med Alva har ju varit gudomliga hitills. Har ammat bara en gång per natt och fått sova resten, underbart! Nu börjar dock bebben vakna oftare och vill tutta, skit.... Är det nån därute som vet om de har en tillväxtperiod vid tre månader eller är det så att min tur kanske vänder nu?

Ammning i all ära men det finns ett annat liv oxå, nämligen fredagförmiddag och "inget dagis dagen". Det innebär att jag och min stora tjej ska leka hela dagen! Ska bli lite mysigt faktiskt. Tänkte åka till blomsterlandet och köpa lite vårblommor att plantera ( vuxenpoäng!!). När man är mammaledig har man ju typ bara 2 kr i månaden så jag måste hålla i pengarna, men vårblommar brukar vara billigt.
Vi hörs sen!

Nu är våren och benhåren kommen!

Behöver man säga mer än att det är alldeles fantastiskt att våren äntligen är här! Guud va bra man mår i både hjärta och själ. Det enda jobbiga är att man nu måste börja raka sina lurviga, det behövs vill jag lova. Synd att man inte lever på 70-talet då det var inne med behåring på alla kvinnor. Det skulle ha varit skönt och jäklar va trendig och hipp jag skulle vara isf!!!
Nä, det är dax för en brasiliansk vaxning i år tror jag....:)

Ida och jag fikade på farstukvisten idag efter dagis. Jag kunde sitta i bara linne, så varmt var det! Men så fort man var i skuggan så kände man att det faktiskt är rätt kallt i luften fortfarande.
 Jag säger som min mor: " Man ska svettas in våren och frysa in hösten". Det ligger viss sanning i det faktiskt.


Vardagsångest!

Ibland kan jag drabbas av "vardagsångest". Det handlar oftast om ganska töntiga saker men i min lilla oskyldiga värld kan även små, små saker göra mig nervös. Just nu har jag ångest över följande:

1. Massor med tvätt som behöver vikas. Tänk att min mormor till och med stryker trosorna... En annan vet knappt hur ett strykjärn fungerar liksom...
2. Idag fick Alva sitt första vaccin. Två tanter som sticker samtidigt i båda låren. Då fick jag lite ångest. Mitt stackars, stackars barn! Det måste vara värst för just mitt barn, eller? 
3. Vi ska värdera huset. Det Kommer en mäklare nästa vecka. Tänkte lägga om lånen lite som det heter. Bottenlån och toppenlån, amortering och ränta.  What the fuck is that liksom?!. Toppenlån måste ju vara toppen eller? Vänta nu, heter det topplån förrsten? Orkar inte. Thomas ska fixa med lister och skåp mm inför detta. Hej och hå, no stress...
4.Elräkningar.Behöver jag säga mer? Elräkning= ångest. Shit vad det kostar! När ska det vända, det är ju vår nu liksom?? Jag föreslog att vi skulle stänga av värmen igår för att spara, men då skulle jag visst få duscha i kallvatten fortsättningsvis enl Thomas.
5. "Vad blir det för mat" ångest. Jag står framför kylskåpet och väljer på: Korv,korv, korv eller falukorv...? Hmm svårt val.... I kväll ska vi iallafall äta isterband  och det är väl också en korv vad jag förstår...?

Här är jag mitt under en "jag måste noppra mina ögonbrynångestattack!"

Ha nu en skön ångestfri kväll!
 

Mitt bäcken!

Ja, mitt bäcken höll! Åkte ett slalomåk i Tandådalen! Det gick i slodwmotion och min ork och kraft var typ 0,0, men jäklar vad roligt det var. Dimman låg tät på fjället vilket var super för då kunde man skylla på dålig sikt fastän det i själva verket handlade om Bambi på hal is som inte riktigt vågade. Skönt att oxå kunna skylla på att man nyss fött barn och fortfarande hade lågt blodvärde och foglossning typ:).

Resan till fjälls blev såå mysig! Vi firade min kära mor som snart fyller 60 år. Jag och mina systrar  hade köpt biljetter till Roxette i sommar som vi ska gå på med mamma. Vi gav presenten tillsammans med ett roligt kollage och en sång med gamla Roxettelåtar som vi hade gjort om texten på ( ja, ni fattar). I den sista låten, "it must have been love" så började jag böla när vi sjöng, eller rättare sagt, skrattgråta. Jag vet ,det var verkligen överkänsligt men texten var så fin och sorglig så det bara kom skrattgråt liksom. Det var ju jag som skrivit texten så jag borde ju vara förberedd men, nä det gick inte att hålla sig. Är man en ammande kvinna som inte haft mens på över ett år, ja, då kan det slå slint.

Nåväl, vi åkte pulka, längd och slalom om vartannat hela helgen. Ida provade sina nya slalomskidor och var jätte duktig. Kunde till och med åka knapplift själv. I lördagskväll var vi på Lammet och grisen, en jätte fin restaurang som pappa bjöd oss alla på.

Här nedan kommer lite bilder från helgen. 
Ha en bra vecka! Kram.  

Jag och min syrra Maria.






Anna och Maria (Ida letar chips i bakrunden)


Thomas och Ida i backen.

Jag ("no neck") med hela familjen!


RSS 2.0