Målning

Mitt bloggande har blivit ersatt av målande de senaste kvällarna. Jag håller på att måla två nattduksbord och en sänggavel. Helt ofattbart att jag har haft det i furu så länge. Furu som ju är det fulaste som finns typ! Men ni vet hur det är, man skjuter upp och skjuter upp hela tiden. Fast nu måste jag erkänna att det faktiskt är ganska skönt att gå ut till garaget varje kväll, lyssna på lite musik och måla. För mig har det nästan blivit lite av meditaion. Så nu försöker jag hitta på mer möbler att måla, men Thomas säger att jag måste hejda mig lite nu.

Idag ringde de från dagis och sa att Ida hade 40 graders feber. Oj då!!! Märkte inget alls i morse mer än att hon sa att hon inte kände sig så "springig" idag. Stackars!! Låg som ett slakt här hemma men supp Ipren funkade bra iaf. Då blev hon nästan lite överpigg istället.
Hoppas hon är frisk på fredag då hon fyller år, men det tror jag!

Hörs!


Mitt nya ställe för meditation. Ja, men kräver inte mycket nu för tiden....

orkeslös

Idag har inte mamman orkat någonting. Idag har mamman varit ganska trött och sur. Idag har mamman varit den tråkigaste i hela världen....
Kände redan imorse att den här dagen kommer bli jobbig, och det blev den. Alva håller på att få tänder och har gnällt typ hela dagen. Ida fick spela dator alldeles för länge vilket gjorde henne trött och sur. Hon tjatade om tre glassar på raken och fick det, för mamman orkade inte säga nej, orkade inte strida. 
Mamman orkade inte ta rätt på alla nytvättade kläder, dessa ligger nu som ett hav i hela huset. Hon orkade heller inte plocka ur diskmaskinen, så nu är det tallrikar och annan disk på hela köksbänken. Mamman orkade inte göra kvällsmat åt stackars Ida, så hon fick en Gorby´s pirog.....Guuud va svagt av mig....
Mamman orkade inte tömma badbaljan på grejor för att tappa upp ett bad åt Alva, så det fick bli ett bad i diskbänken.
Nä, idag har inte mamman orkat någonting..... 
Men nu är snart dagen slut. Mamman hade tänkt att träna men vet ni, JAG ORKAR INTE!!!!!

Ha en skön helg. Jag ska nog vila upp mig lite tror jag..... 


Ja, bättre än att inte bada alls eller?

Jippie!!!!!!

Tvättmaskinen kom igår, Jippieee!!! jag har redan tvättat 6 maskiner och flyger på moln av lycka, äntligen!!! Men maskinen höll på att kosta mig ryggen. En snygg kille kom och lämnade den här igår. Snygg som sagt men trälig som en sten. Det regnade ute så jag undrade om han hade möjlighet att få in tvättmaskinen i hallen. " om du hjälper tiill" fick jag som svar. Maskinen väger 80 kg!!! Jag lyfte alltså hälften och var helt förstöörd. Händerna gled, för plasten runt var blöt pga regnet. När vi hade lyft den över första trappsteget bad jag om en en stödvila. Dels för att jag tappat min ena toffel men oxå för att min stackars rygg knakade typ. Jag hade aldrig orkat lyfta den om det var jag och Thomas. Då hade jag liksom gett upp, men jag var tvungen att vara lite tuff inför killen kände jag...
 Till slut fick vi in maskinen i hallen....Synd bara att jag fick gå kutryggad hela dagen och att kakorna, som jag bakade, glömdes kvar i ugnen och brändes vid ....skit också.
Höll nämligen på att baka lite inför Idas födelsedagskalas. Lite jobbigt att baka med två barn förresten. Den ena tjatar om att få slicka hela tiden och den andra försöker sträcka sig efter allt för att sen kasta i golvet.

Ja ni hör ju att gårdagen var en pers....


cardesjöbarnen lever farligt på diskbänken. Stressade mamman har både dem, kakorna och tvättmaskinen att hålla reda på och fixa med:)


Bosch heter han och har blivit påsatt hela dagen hihihihi.

Kaffekoppen!

I fredags var jag och tjejerna, vår granne Fanny samt Jenny och Oscar i Furuviksparken Det var nog  sista gången för oss  i sommar skulle jag tro... Höjdpunkterna var många under dagen men kaffekoppen slog allt!!!
Vilken härlig känsla att snurra runt i en kopp med två små härliga barn som skriker av skratt. Det är livskvalite`och meningen med livet nästan!!!

 

Imorgon väntar en ny vecka med nya äventyr. Vår tvättmaskin kommer ev imorgon!!! Jävlar vad jag ska tvätta!!!!!

See you!

Regn och rusk!



Idag har det visst regnat hela dagen... usch det är deppigt tycker jag. Hösten närmar sig med stormsteg.
 Hösten är dock inte sååå dyster egentligen. Finns det nåt mysigare än att linda in sig i en filt, tända en brasa, dricka en kopp te samtidigt som man läser en braig bok?
 Min mor brukar säga att hösten tar hand om människor och det ligger en liten sanning i det faktiskt. Kraven på sig själv och andra sänks enormt på hösten. Inget ogräs att rensa eller gräs att klippa. Inget krav på att man måste passa på att vara ute och göra saker bara för att solen skiner. Det sociala " tvånget" sänks också på hösten. Det är ok att sitta inne en hel dag utan att träffa någon, det är okej att vara trött och orkeslös, det är vi ju alla. Så är det inte riktikgt på sommaren tycker jag.....

MEN sommaren är fortfarande här ju, flera veckor kvar!!! och jag älskar allt det där som hör sommaren till så jag fortsätter njuta ännu ett tag!!!



I början av september förra året var jag och några kära vänner på Gotland i  Stinas sommarstuga. Då kändes det verkligen som om hösten var långt, långt borta trots att den ju faktiskt just kommit....

Sol ute sol inne, sol i hjärtat sol i sinne......
 Varma sommarkramar till er i regnrusket, ha en mysig afton!  

Min tvätt

När det var oväder  för nån månad sedan gick massor med saker sönder här hemma pga blixtnedslag i huset.
Två plattor på spisen, tv:n, digitalboxen och tvättmaskinen.
Det här med att inte ha nån tvättmaskin har varit och är ett elände!!!!
 Igår beställde vi tack och lov en ny efter besked om ersättning från hemförsäkringen (de betalar typ 50%  bara).
 I en månads tid har jag fått åka runt till olika personer och tvättat.....ja vad ska man göra liksom? Man har ju inte direkt lite tvätt när man har två små barn.

Tack alla ni som hjälpt mig med tvätten dessa veckor! Det var guld värt!!! Det är fortfarande drivor av tvätt i tvättstugan då jag  enbart prioriterat de viktigaste smutskläderna när jag vallfärdat till olika tvättmaskiner runtom i Gävle.

Hoppas nu att den nya maskinen kommer nästa vecka annars kanske jag kommer hem till just DIG och tvättar lite:) och det orkar du inte med tror jag;)


Det här är hälften av tvätten hemma som är smutsig. Nu vet jag att att min kompis som har fem barn tänker för sig själv: "men snälla du, det där är väl ingenting" Och okej, allt är relativt....Men i BrunettKarins värld är det frustrerande!!!! 
Det är Jobbigt att efter att ha duschat inse att man inte har några rena trosor för dom har prioriterats bort.... Går ju med musen bar nu för tiden vet ni..... närå skojade bara:)

Ha en fortsatt skön dag och tvätta om ni kan!


I want candy!!!

Jag har bestämt mig för att inte äta godis och snacks på åtminstonde en månad. kaffebröd var oxå inräknat men det sket sig direkt. Det är ju näst intill oartigt att säga "nej tack" när någon ansträngst sig och bakat, så jag tar små små bitar av kaffebrödet när jag blir bjuden.

Nåväl, det har gått bra hitills, en vecka och 4 dagar typ. Nu har dock Thomas åkt till macken och handlat godis för att han är sååå godissugen.... Hur fan ska det gå för mig när han kommer hem med värsta goda smågodispåsen??....skit oxå..... Jag sa åt honom att det är som att ta hem kokain till nån som vill sluta knarka. Då skrattatde han bara, den jäkeln.

Shit, jag måste stå emot nu när han kommer hem med det där godiset. Gud va sämst jag är annars, ingen karaktär överhuvudtaget liksom.
Ja, fortsättning följer, smaka eller inte smaka, det är frågan???
Hur stark är egentligen Karin Cardesjö???

Ha en fortsatt sööööt kväll, det ska jag försöka att INTE ha!
Men sur kommer den va skulle jag tro:(


SATAN!!!!

En helt vanlig dag...

 ...denna sommar har gått men också den sista på ett sätt. Imorgon börjar Ida på dagis igen efter 9 veckors ledighet. Det är blandade känslor nu. Det ska ju bli  as skönt att busfröet börjar dagis igen! Får man säga så utan att ses som en dålig mor?  Både jag och hon längtar nog efter lite eget space nu. Jag, Alva och Ida har ju levt i symbios i princip hela sommaren.
Legat och läst en bra bok i en solstol i sommar?????? Vad betyder det liksom?? Jagat barn i klätterställningar och stått i lekparker dagarna i ända?? Jovars, det är jag expert på nu OCH LESS!!!

Men samtidigt känns det lite konstigt att allt börjar igen. Att hösten snart är här och det vanliga ekorrhjulet är på rull igen. Jag och Alva kommer sakna Ida här hemma om dagarna. Familjens clown som alltid är pigg, glad och underhållande.  Det har ju faktiskt varit såå mysigt oxå och vi har kommit varann ännu närmare dessa månader. Ida har blivit så stor och duktig.....
 Det finns alltid två sidor av allt här i livet. Man får ta allt som det kommer bara och leva i nuet, brukar bli bäst då.


Syskonkärlek när den är som finast en helt vanlig dag  i sommar.
Alva kommer nog sakna sin syrra om dagarna nu..


Bröllopsfest.....

 Stavas det så eller är det ett L och två P???? skit samma, orkar inte bry mig, ni fattar vad jag menar iaf...

Igår var det fest för hela slanten! Och vilken fest sen!!!! Håkan och Veronica, kompisar till mig och Thomas, hade bröllopsfest med tema Hollywood samt obligatorisk huvudbonad. 

Thomas klädde ut sig till Gudfadern och jag försökte vara Greta Garbo! Det blev en sen kväll, tror vi var hemma runt tre. Mamma och pappa var här och vaktade ungarna så jag och Thomas låg i husvagnen på gården för att få en lugn och skön sovmorgon. Det var välbehövligt kan jag säga. Nu väntar Pizza och nån rulle skulle jag tro, mysigt, mysigt!

Hoppas ni får en skön söndagkväll!


Greta och Gudfadern.


Ja,  ni ser ju vilka brudparet föreställer. Jack Sparow vigde dem en extra gång i trädgården innan det bar av till Kvarnen i strömsbro för middag, tal och party!

Spindelskräck

För två år sedan var jag med om ett spindeltrauma. hade lillsyrran på besök. Vi var ensamma här hemma. När vi skulle gå och lägga oss på kvällen sitter det en jätte spindel på väggen!! Med ben feta som tandpetare och en kropp som en tio-öring. Jag fick senare veta att dessa as kallas för husspindlar. Både jag och syrran är livrädda och skriker av skräck. Ingen av oss vågar döda eller slänga ut spindeln. Vi håller säkert på i två timmar.
Det slutar med att spindeln är nere på golvet och kommer mot oss (typ). Då tar jag tag i en gammal bärbar dator som vi har i sovrummet och kastar den över spindeln. Spindeln blir förstås mos.....och datorn oxå.... Thomas var inte helt nöjd när han kommer hem kan jag säga.
Hela den sommaren stötte jag på ca 10 stycken sådana där i huset. Två som para sig och nån som låg i min säng och tryckte. Jag var livrädd dyget runt typ.
De här spindlarna dyker visst upp i folks hus varje år, om de väl flyttat in, i juli till oktober....KUL!! och mycket riktigt, förra året var de på besök igen. Minns att vi satt och tittade på film en kväll. Plötligt hör vi ett rassel på golvet och där! En spindeljäkel som springer blixtsnabbt över golvet. Jag skrek av fasa.

I år har jag dock inte sett "de små liven". Nu är det ju ändå augusti och allt. Men så idag när jag står och fixar med lunchen kommer Ida ut från sitt rum med en död äcklig spindel i handen och säger:
" titta mamma vad jag hittade på golvet! jag trampade på den med bara fötterna så den blev platt och dog".
Oh Noooo, they are back and I hate them!!!!!!

Dröm inga mardrömmar i natt nu!






Jag är rik!

Jag är så oerhört rik! Inte på pengar eller framgång, men på vänner.
tillsammans med min familj är ni det bästa jag har. Tack för att ni finns i vått och torrt. När livet känns piss, så ringer jag bara någon av er och efter att ha snackat en stund så är jag glad igen. När jag har nåt roligt att berätta så bara måste jag ringa för det är liksom inte lika roligt om inte ni vet....Delad glädje är dubbel glädje. Bara vetskapen om att det finns människor där ute som bryr sig om mig, gör mig alldeles varm.
 Och det bästa av allt är att ni är så många!!! Ibland har jag svårt att ta hand om er alla. Låter kanske kaxigt, men jag är bara sååå stolt över er!
Fortsätt vara mina vänner för alltid, jag kommer vara din!

Med det sagt släcker jag nu lampan och somnar sött!


vanner[1]
Sov gott mina kära!

Öland!

Hejeee!!

Nu har jag kommit hem från Öland! Jag och familjen har varit där en vecka och campat med karin d.y. (husvagnen ni vet). Har haft en fantastisk vecka med sol, bad och mys. Guuud vad jag/vi behövde det känner jag. Vi campade på Sveriges i särklass bästa camping och sandstrand- BÖDA. Ja, kanal 5 var där och filmade varje dag och jag kan lova att jag syns i bild, så titta i höst. Passade nämligen på att gå förbi flera gånger när de pratade med folk, men inte fan ville de prata med mig inte... Är man så jäkla boring liksom...?:).

Som sagt, en härlig vecka. Husvagn är sååå klockrent när man är en småbarnsfamilj och på Bödacamping finns allt man behöver. Det är liksom som en liten stad med restauranger,barer, butiker, lekland och äventyr. Ida var typ i himmelriket tror jag. 
Öland är otroligt charmigt och lite utav camparnas mecka skulle jag tro,men nä, det slår inte Gotland. Gotland är Gotland så är det bara...

Nu ska jag knyta mig, men vi hörs snart igen. Sov gott nu!


Baywatch?? Nä, bara Ida på stranden och mina fula fötter....

Lite mysigt va? Vi orkade inte sätta upp nåt jobbigt förtält så det blev parasoll...

RSS 2.0