Fjällen nästa!

Imorgon bär det av till stugan i Sälen! det ska bli supermysigt. Min mamma fyller 60 år så jag, mina föräldrar och mina systrar med respektiva ska fira.
Så här dagen innan är det mycket att stå i. Pajer ska bakas och vin och annan mat ska inhandlas.  Att packa nu för tiden åt två barn plus sig själv tar en jäkla tid. Var är Idas långkalsonger? Var är mina skidhandskar? Och var i helskotta är slalompjäxorna? Ja ni fattar... Dessutom upptäcker man i sista sekund att man måste tvätta också. Ja det är mycket nu.
Men det ska bli skönt att komma bort lite och slappna av i fjällen. Får se om jag vågar mig på slalom. Frågan är om mitt bäcken är redo efter graviditet? Lite längd och pulka blir det iallafall.

Medan jag flår runt som en galning och letar kläder och grejor som ska packas, sitter Thomas och Alva framför datorn och surfar.... taskigt! men å andra sidan, de har ännu sämre koll på vart grejer är här hemma:)






Alva 3 månader

Tänk att det var tre månader sedan jag var gravid och såg ut som en fet överburen kossa! Att gå över tiden är inte kul faktiskt, de där extra kilona de extra 10 dagarna  går väl aldrig bort skulle jag tro. Vilken tur ändå att Alva kom 2011 istället för 2010, det kommer hon nog vara glad över när hon blir lite störra.

Jag tror inte det blir fler barn för oss faktiskt. Cirkeln är nog sluten nu skulle jag tro. Att tänka så känns dock lite sorgligt och vemodigt. Tänk att aldrig mer känna ett liv i magen som sparkar och rör sig. Att aldrig mer få se sitt barn för första gången och möta dess blick. Att aldrig mer få lukta och pussa på en nyfödd bebis som man längtat efter i nio månader. Att aldrig mer drabbas av det kärleksrus som kommer över en när man har sitt barn på bröstet för allra första gången.
Ja, det känns konstigt att tänka så....Men för mig innebär graviditet också så mycket mer än bara glädje och längtan. För mig som har lite i bagaget är oro och rädsla också framträdande så klart. Sen har man ju ett jobb där man dagligen får se kärlek mellan barn och förälder och den karamellen kan man suga på rätt länge. 

Nu har som sagt Alva hunnit bli 3 månader. Hon är världens härligaste unge. Man funderar så mycket på hur hon kommer vara, bli och se ut när hon växer upp. Kommer hon bli som Ida, vild och galen eller lugn och försiktig? Hur som haver kommer man alltid att älska henne vad som än  händer och hur hon än blir.

Idag är jag visst lite djup va?
 Det ska vi snart ändra på! Ska ut och städa bilen som ser för gräslig ut, så tillbaka till verkligenheten nu lilla Karin. Ska hämta på dagis först oxå....stön....

Krammmm!

Alva 3 månader
Ida 3,5 år den 2/4



Alva 3månader 2/4

Matlag

2011-03-28 21:16. Publicerat av Karin cardesjö.

 

Har precis kommit hem från matlaget med tjejerna. Vi har haft denna trevliga tillställning i snart 10 år faktiskt. Vi ses hemma hos varann en gång i månaden och käkar middag ihop, jätte mysigt! Det är så himla skönt att komma bort ett par timmar och bara sätta sig vid ett dukat bord.

Annars har måndagen varit som vanligt. Vi var på öppna förskolan på förmiddagen där vi sjöng och lekte lite. 

Dagarna går så fort nu för tiden, det är helt sjukt. Ska det gå så här fort så är man ju 40 bast snart!

sov gott.


Anton 3 år

Idag fyllde min systerson Anton 3 år. Jag och Ida var där och firade med paket. Det var mycket trevligt! Kusinerna leker så bra tillsammans, det är verkligen jätte roligt att ha dem så nära.

Jag är trött som sjutton i kväll så jag ska faktiskt gå och lägga mig nu. En ny vecka väntar med nya äventyr och bus.

Sov sött mina vänner!


Brända bocken - Here we come!

2011-03-27

Igår kom Thomas hem från Sälen på kvällskvisten. Då satte jag igång med min "extreme makeover"! Från en sliten tvåbarnsmor med skitiga mysbrallor och  bröstmjölk på T-shirten, till en super snygg brud!. Åja. snygg och snygg men jag gjorde det bästa av situationen iallafall.Typ alla killar vände sig och glodde när de såg mig, så inte vet väl jag vad det  var....?

Sist jag gick ut på Brända Bocken så var det en kvinna som knackade mig i ryggen och sa: " Psst, du har glömt tagit bort prislappen på din tröja." Det var dessutom en orange lapp som det stod halva reapriset på, riktigt pinsamt! Detta upprepades dock inte igår. Vi hade en supermysig kväll med god mat, dryck och många skratt. Kl 23.00 åkte vi dock hem (snacka om tanter liksom). Men jag var tvungen att amma för brösten höll på att sprängas, Petra var tvungen att lösa av barnvakten, Elin var/är gravid och trött och Emma hade jobbat  tre dygn i sträck på en båt och behövde hem och vila.

Jag kom på i sista minuten att jag skulle knäppa ett kort från kvällen. Dessvärre var maten och drycken redan slut. Men jag lyckades få låna ett par drinkar av två killar som jag kände så att att bilden skulle se lite festlig ut ialla fall. Vilken partystämning va?! Men vi ser ju glada och käcka ut tycker jag!

 


Go kväll!

2011-03-25

Puh, en dag som gräsänka med två vildar har nu nått sitt slut. I natt gick det vilt till i dubbelsängen och då menar jag  inte det du tänker din snuskhummer:). Nä, jag hade Ida på ena sidan och Alva på andra. Själv låg jag i skarven mellan de två som hostade i kapp halva natten. Imorse var jag typ döv och hade liggsår. Låg stel som en pinne hela natten och vågade knappt röra mig förutom när jag skulle amma. Ja, ni hör ju vilken misär. Nu har jag och Ida bestämt att om hon kommer över till mig inatt oxå så får hon ligga på en madrass bredvid dubbelsängen....Ja tjena..det kommer inte funka men vi får väl se.

Men det har annars varit en bra dag. Fanny, vår kära granne, Idas bästis  och min nanny, kom över och umgicks med mig och tjejerna ett tag. Det var skönt för mig som passade på att vila lite i soffan och ta en varm dusch för mig själv en stund.

Här ser ni Fanny och Ida som äter lite glass och maränger, och ja den tredje skålen på bilden är min, kunde inte motstå  frestelsen.

Nu ska jag softa i soffan ett par timmar sen är det läggdax. Alva sitter i sin babysitter och sover.

ZZZZimma lugnt!

 

 


Gräsänka


2011-03-23

Sent igår kväll fick Thomas åka in med Alva till Akuten. Hon hostade och fick andnöd.Tack och lov kom de hem igen efter tre timmar men det blev en jobbig natt för mig och henne. Vi var på återbesök idag och det har redan blivit mycket bättre som tur är. De sa att sådana här småttingar måste man komma in med när de är så pass förkylda, så det var ju tur att vi åkte iallafall.

I kväll har Thomas åkt upp till Sälen med sin polare. Kommer hem igen på lördagkväll. Känns lite jobbigt med tanke på att vi har två halvsjuka barn här hemma men jag unnar honom den här resan.

Själv unnade jag mig en ny jeanskavaj idag. Åkte till köpis och shoppade lite. Den ska jag ha på mig på lördag när jag, Petra,Emma och Elin ska gå ut och käka.  Ska bli så nice, jag längtar redan. Har inte varit ute på över ett år tror jag...Eller jo det har jag nog men då var jag gravid så det räknas inte.

Har knäppt ett kort på mitt köp idag.Jag tror det blir bra. Känner mig som en fuling för tillfället så vi får väl se om jeanskavajen kan piffa upp lite.

Den ser lite trälig ut när den hänger så här men den är snyggare på faktiskt!

Hej mä er ungdomar hörs imorgon!


Grey´s Anatomy

2011-03-22

Nu sover barnen sött och ännu en dag har gått. Alva är tokförkyld, ska ringa rådgivningen imorgon om hon inte blir bättre känner jag.

Nu vankas det tv för hela slanten. Först Sveriges mästerkock och sen mitt favoritprogram; Grey´s anatomy!!

Så här rankar jag de bästa Tv-serierna genom tiderna:

1. Grey´s anatomy

2. Vänner Och Seinfield

3. Sex and the city

4. Beverly hills

5. Melroce place

6. OC

7. Desperate houswives

Håller ni med?

Det var kul på gympan idag förresten! Knäppte ett litet kort därifrån. Ida är så nöjd över sin lilla balettkjol. En sån där som man själv ville ha när man var liten men som man aldrig fick!

Ha en mysig Grey`s anatomykväll nu. För du ska väl titta?

 

 

 

 


Lilla Ida

2011-03-22
Tänk vad man är konstig ändå. Ibland om kvällarna bara längtar man efter att Ida ska gå och lägga sig så man får lite lugn här i huset. När hon sedan sover sött i sin säng så kan det komma en våg av längtan och saknad efter henne och då vill man nästan in och väcka upp det lilla livet och börja leka. Känns det igen?

Idag när jag plockade lite inne i hennes rum kom den där längtan igen. Jag ville hämta henne från dagis med en gång och bara tala om hur mycket jag älskar henne! På hennes lilla skrivbord låg en teckning hon ritat imorse. Längst ner hade hon skrivit sitt namn alldeles själv. Lilla Ida.... När jag hämtar dig i eftermiddag ska jag var världens bästa och roligaste mamma.... Sen ska vi iväg på Gympa och det är det bästa som finns!

Lilla skrutten... Här är hon inte ens 2 år. Tiden går fort, det gäller att ta tillvara på den och leva här och nu. Tänk på det kära vänner! 


Mammaledighet

2011-03-22

Jag brukar tänka att min "helg" är tisdag, onsdag och torsdag. Det är då Ida går på dagis mellan 9-14 och jag får lite tid för mig själv! Det är underbart!

 Alva sover (som vanligt) och jag har satt mig i soffan med min braiga bok och en kopp kaffe. Det är alldeles tyst här hemma, inte ett ljud förutom fågelkvitter utanför fönstret. Det är bara att njuta ett tag till för snart är det full rulle igen.

Hade tänkt att städa idag, men nä, jag orkar inte för nu är det bara boken och kaffet som existerar en stund.... Att vara mammaledig är härligt faktiskt.

See you!

 


Host host på er!

2011-03-21

Här hemma hostar kidsen ikapp. Alva är förskyld och hostar och Ida hostar som en galning, framförallt på nätterna. Vi var faktiskt på Hälsocentralen med Ida idag för detta och fick remiss till barnkliniken. Hon kan ha förkylningsastma trodde doktorn. Attan oxå... Igår kväll hostade hon så mycket att hon spydde. Vad gäller Alva så har hon varit förskyld tre gånger redan, kraken. Man är ju lite orolig för RS-virus så jag hoppas det går över snart...

Nu känns det nästan som om det är en gammal tant som bloggar här eftersom jag bara snackar sjukdomar, och ja, jag är väl mer en tant än en tonåring numera. Men idag när jag råkade hitta lite kvarglömt godis i ett skåp blev jag precis som ett litet barn på julafton, typ överlycklig! Det var med nöd och näppe jag kunde spara godiset till senare. Så, tant till det yttre kanske med stor rumpa,hängbröst och som älskar att snacka sjukdomar, men inuti, där finns det lilla barnet kvar som glädjs över det lilla. Bara det går att äta!

 

 HostAlva i pyjamas.

 

TantKarin kl.07.00 som behöver en sockerkick- NU!


Härliga Söndag

Idag har det varit en bra och framförallt trevlig dag! På förmiddagen var jag och Ida i pulkabacken med Idas kompis Elias och hans mamma Petra samt Malin med lilla Molly.

Vi Hade picknick med oss, eller vi och vi... de andra hade med sig kakor, varm chocklad, smoothie och smörgåsar mm. Själv hade jag knölat ner några apelsinkyftor i fickan, mindre mysigt men jag orkade inte hålla på. Ida var bara intresserad av de andras matsäck vilket ju inte var så konstigt. Vi hade det i vart fall mysigt i vårsolen. Ida och Elias åkte madrass i backen (nej, de åkte inte på mig utan på en annan madrass:).

Vid lunch kom min trogna barndomsvän Karin Halldin. Hon ville komma och hälsa på Alva som hon ännu inte träffat. Vi hade det jätte bra! Det är nåt speciellt med med kompisar som man känt i över 20 år, dom finns alltid i hjärtat liksom fastän man inte hörs eller ses varje dag...

På bilderna här nedan ser ni min dag. Min kompis Karin ville gärna poängtera att hon är SINGEL om nån undrar....:)

Nä nu måste jag gosa lite med Alva. Hon är förkyld och hostar                        

a

Ha nu en mysig söndagkväll! kraaaam




   


Bekräfta borttagningen

Göran Persson


2011-03-20

Gud va det är roligt att blogga! Nu så här i början vill man ju skriva hela tiden. Jag känner mig rent av lite tuff, typ som en kändis. Än så länge vet dock ingen ens om den här bloggen förutom lillsyrran som tycker att min "design" suger.   
Förmiddagen var mysig. Hängde med familjen ut opch tog en fika i snön. Härligt kort va? förutom att jag ser utsom Göran Persson i rosa mössa, mindre härligt...


.Göran och Ida


Livskvalité

2011-03-19

Det gäller att njuta av vardagslyxen och de små små stunderna som man får för sig själv när man är mamma.

Hela familjen har gått ut och skottat snö (ja inte Alva då som sover i sin vagn, men de två andra fjantarna). Då passar jag på att ta fram min bibel; SE & HÖR! MMMM va mysigt att ligga i soffan och läsa med en kopp kaffe.Vad har nu Runar Sörgaard ställt till med??

Nähä, nu är det nån som drar i dörren och vill in! Det är Ida, hon är bajsenödig(tredje gången idag). Snoret rinner och hela ungen är full i snö. Det var den sköna stunden det....Men barnen går före Runar så är det.!
Ha en skön lördag allihopa!







Skitdag!

2011-03-18

Idag när jag vaknade, typ 05.00,  toksnöade det ute. Vilket skit! Våren varju på gång! Inte nog med det, Ida är sjuk. Har feber och är dålig i magen. Hon har nog bajsat 12 gånger idag, jag överdriver inte.

Som sagt, en riktig skit dag! Men det har gått bra ändå idag. Alva sov ute i vagnen länge medan Ida och jag läste och tittade på Ronja Rövardotter.

På eftermiddagen pysslade jag och Ida. Vi ritade roliga mönster på fjärilsmakaroner och gjorde sedan halsband av dessa. Jag vet, jag är fantastik på att hitta på! Jag vet oxå, alla moraltanter, att man ABSOLUT inte, ska ha babysittern på bordet, men jag har läget under kontroll förstår ni och Alva ville ju vara med och titta.  


Hej allihopa!



2011-03-18

Visst är det lite häftigt att jag,Karin Cardesjö har skaffat en egen blogg! Jag som knappt vet hur man tar sig ut på internet:) Men nu är jag peppad som 17, det här ska bli sååå kul....

Min blogg kommer handla om min vardag i vått och i torrt. Ni som känner mig väl vet ju att min tillvaro kan vara lite upp och ner ibland! Det är just de ögonblicken jag ska försöka skriva om men även en helt vanlig dag i mitt liv som småbarnsmor.

För er som inte känner mig Så kommer här nedan lite kort fakta. Jag tror nämligen att jag kommer bli nya blondinBella med typ 1000000 okända besökare som inte känner mig men "hört talas om mig" på stureplan typ:)!!

Namn: Karin Margareta Cardesjö

Ålder: Snart 33 år (men jag ser ut som 25)

Vikt: 55 kg ( Måste banta, jag vet)

Yrke: Barnmorska (men just nu mammaledig)

Civilstatus: Sambo med Thomas (karln friar aldrig) samt två döttrar; Ida 3,5 år och Alva snart tre månader

Så, det får räcka! Hoppas ni får en trevlig läsning framöver.

Stor kram


RSS 2.0