Vår weekend

Många tycker nog att jag far och flänger en del nu, men jag måste passa på innan plikten kallar igen. Det finns så många jag vill träffa och hälsa på!
Jag och döttrarna åkte till Stockholm torsdag till fredag och hälsade på Emma med barn. Åh så bra vi hade det! Gjorde just ingenting. Barnen lekte medan Emma och jag drack kaffe och käkade pepparkakor typ. För oss krävs inte så mycket för att vi ska ha det bra faktiskt...

Ida och Elsa, glada som vanligt!

Bamse och Pippi!


Igår var jag och familjen på tomtesmyg i nån skog i Torsåker. Ida tyckte förstås det var jätte spännande. Man fick gå på en lång stig i skogen med massor av marshaller. Längs med stigen träffade man troll, tomtar och pepperkaksgubbar. Vid stigens slut var tomtens stuga. Där inne satt han och läste en massa önskelistor medan små nissar tillverkade julklappar. Urcharmigt! 

Blev nästan lite rädd när tomten kom fram och vinkade åt oss från stugan, usch....har alltid haft respekt för tomtar...

Ja, hörrni, första advent.... kan det bli mysigare? Jag försöker lära mina barn en massa fina adventssånger men Ida säger bara: " slúta hitta på låtar mamma". Otacksamt....

Mindfullness...?

¨Det var fullt ös hemma hos oss idag! Jag och Ida bakade pepparkakor inför advent medan Thomas snickrade i hallen och lite på vårt loft. Det är mycket nu!
 Den enda som höll sig lugn mitt i all kaos var lilla Alva. Hon satte sig på en kudde, som låg vid vårt avlånga fönster i hallen, och bara tittade ut genom fönstret. Hon lever verkligen HÄR och NU medan vi andra rustar för framtiden....tänk hur det är...




Från dimsyn till adventspyssel

Nu har jag äntligen fått lite tid för mig själv denna helg! Ska därför passa på att skriva några rader. Alva sover och Ida följde med Thomas ut en stund.
Har haft en bra helg. Var på en tjejfest igår hemma hos Jenny. Trodde bara att jag skulle stanna en stund men när jag väl var på plats så bara rann tiden iväg. Tre av tjejerna gick ut på krogen men jag valde att dra mig hemåter. Jag kan få ångest av krogen och kan ibland bara känna mig som en tjock tant som försöker vara snygg, men inte lyckats typ...:) Ja, ni 30åringar och lite till vet hur man kan känna ibland.. Det är så roligt att gå på fest och träffa kompisar, jag ääälskar det! Komma bort från alla snoriga ungar och bara vara Karin för en stund liksom. Föröker unna mig sådana saker och det är nästan det roligaste jag vet faktiskt.....umgås liksom...snacka skit....klaga på andra....analysera lite....ja, ni vet allt sånt.....
för att sedan på söndagen kliva upp vid sextaget och umgås med sina barn. Ida och jag pysslade lite inför advent. Vi gjorde pärlplattor i julmotiv. Tänkte hänga det i nåt ris sen. Inte så risigt tänkt va?:).
 
Kram på er vännerna.


Eva, jag och Jenny. Så här dimmigt såg jag efter det där glaset... Ville få en så realistisk bild som möjligt så ni liksom kan känna partystämmningen;)


Åh, va raaaart , åh va äckligt präktigt:)


Farsdag...

 firades hos farfar i Prästhyttan med kaffe och tårta! Thomas fick inget särskillt av oss idag, jag orkade inte hålla på. Han fick iaf sovmorgon, vilket alltid är något ....
Nu har barnen gått och lagt sig, båda trötta och förskylda. Såååå skönt för mamman och pappan att ha barn som går och lägger sig tidigt och som somnar på en gång! Visst, vi går upp vid sex på morgonen varje dag men det är  värt det faktiskt.


Här sitter jag,tidigare ikväll, med det bästa jag äger och har! Speciellt nu när de sover:)

Mysig dag i Uppsala

Jag brassade iväg till Uppsala i morse och hälsade på Karin Hallick Halldin. Hon kallas Hallick sedan många år tillbaka utav sina gamla tjejkompisar....Inte för att hon är en utan för att hennes efternamn låter lite så (tycker vi iaf....eller inte kanske?)
Karin och jag var bara hemma hos henne och tog det lugnt. Tog dock en långpromenad i mysiga Uppsala, i övrigt låg vi mest i henne soffa och drack kaffe och åt typ. Sådan typ av vänskap älskar jag!Där man bara kan vara utan att göra sig till. Jag och Karin har alltid haft en sådan relation likväl som vi kan vara ute och shoppa,festa och dansa tillsammans. Tack Karin för en mysig dag och tack för att gammal vänskap aldrig rostar!


Karin Hallick skulle ut på rajraj  senare så lite rött vin satt fint!

Bilden blev lite mörk men det är bra för då ser man mitt face mindre:) Närrå, jag ville bara visa hur mysigt vi hade med god lax och sallad till middag!

Kom vinter och snö!

Nu vill jag att det ska bli vinter och snö! Det är så härligt med knarret från skorna när man går och allt som blir så vitt och fint i naturen. Dessutom har vi köpt snöslunga i år och den vill vi gärna använda. Vi har väldigt mycket att skotta på vår gård och förra året, när det vräkte ner snö, så sa vi: "inte ett år till". Nu ska jag väl villigt bekänna att jag inte skottade en enda gång förra året, men jag var faktiskt höggravid.....I och för sig, jag skottade inte en enda gång året innan heller...hehe....åh då var jag inte gravid bara jävligt slö....hehe...
Nåväl, bara för att vi lagt ut pengar på en trälig snöslunga så kommer det väl inte en snöflinga i år bara för det.

Skulle dock va sååå mysigt med snö tll första advent. Jag älskar första advent och lite snö på det vore underbart! 
Hösten i alla ära, men nu har jag tröttnat lite på den faktiskt.
Ha nu en skön helg!



Igår mina vänner...

...var jag på partaj i Stockholm! Min fd kollega och kompis Emma fyllde 30 år och hade en brakfest i gamla stan. Det bjöds på Italiensk buffé, god pancotta och trevliga människor.
Jag och Elin var jävligt trötta när vi skulle köra hem till Gävle igen kl tolv på natten kan jag säga. Jag fick prata konstant (vilket ioch för sig inte är så svårt om man heter Karin Cardesjö), för att inte Elin skulle somna bakom ratten mitt på E4:an. Men vi kom hem i gott förvar.

Tack Emma för en super lyckad fest och tack för att just jag blev bjuden!
Ha en bra vecka allihopa, vi hörs säkert!
Kraaam


God mat i mysiga källarvalv


Jag och Elin med födelsedagsbarnet Emma i mitten.

Halloween

Igår var det matlag med tjejerna hemma hos mig. Vi hade det mysigt. Jag hade tillagat en kräftsoppa och bakat bröd. Sååå seriös, jag vet.
Jagade halloweenkläder till Ida halva dagen oxå. De skulle vara utklädda på dagis idag. Kom över riktigt bra grejer till slut. En skit frän klänning från grannarna och en peruk av Lotta. Ida var förstår dyngnöjd:)

Alla helgonsdagarna är lite mysiga ändå! Kände en varm stämmning igår med matlaget. Mörkret, alla tända ljus och allas behov av lite sällskap i höstmörkret. Ja, på Halloween tar vi hand om de nära och kära samt tänker på dem som inte finns längre. Det är vackert på nåt sätt...


Soppan blev god men efterrätten si så där.... Alldeles för söt äppelkaka...
Men matlaget kunde dölja det väl som ni ser:)


Idaoch hennes kompis på dagis, så fina!

RSS 2.0