Midsommar!

Nä, jag är inte död, ingenting har hänt. Har bara firat lite midsommar!!!!
Tyvärr har min kamera blivit knepig så det är mycket utav korten från midsommar som jag inte kan dela med er kära vänner!

Midsommarkramar från mig till dig!


Ida och Maria (lillsyrran) plockar blommor dan för midsommar. Jag lade 7 blommor under huvudkudden och drömde om Brad Pitt, Jippie!!!:)


Dans runt vår egengjorda midsommarstång...


Maria, mamma, Ida och jag på altanen (Usch jag ser inte klok ut...fy)


Hej då så länge! Återkommer när jag är hemma i Gävle igen!

Spakväll

Hej hopp!
Nu är jag på strålande humör! Har precis kommit hem från en spakväll med några underbara vänner. Vi hade det sååå trevligt och bestämde att vi ska unna oss detta en gång varje år. Jag fick ansiktsmassage vilket var jätte skönt. Vi åt och drack gott samt badade i poolen bastade och bara var helt enkelt.

När man har varit på sådana här trevliga tillställningar så mår man så himla bra efteråt och tänker: varför gör jag/vi inte detta oftare.....? varför kan inte en yr kvinna unna sig lite mer lyx ibland än en Se & Hör tidning...?:)

Ha nu en riktigt mysig midsommar allihopa! Hörs snart igen.
Stor stor kram till er alla.


Malin,Emma och jag i poolen!


En god salladsbuffé serverades.


Petra, Emma och Elin åt med god aptit:)


Vilka underbara magar Elin och Petra har. Malin har en underbart platt mage trots två kids, ofattabart!!!!


Avvikande kurva...

Min lille plutt hade inte vuxit riktigt bra på längden sist vi var BVC för kontroll.... Inte FÖLJT SIN KURVA som dom jämt håller på att tjata om. När man AVVIKER från sin KURVA måste mamman börja trycka i ungen mer mat, Vilket denna mamma nu gör hela dagarna. Vikten följde inte heller riktigt SIN KURVA och det i kombination med längden kunde vara ett tecken på näringsbrist.....Näringsbrist, i Sverige liksom..... Konstigt att en mamma som är lång som en giraff kan ha en rätt kortvuxen baby, lite coolt:)

Så, nu är det puré i alla former som gäller, och jag tycker det funkar bra, men vi får väl se vid nästa BVC-besök om KURVAN fortfarande är AVVIKANDE!!
Kram från Giraffen.


Giraffen tryckte i Alva en halv banan idag på eftermiddagen, det är väl bra?

Så här nöjd var honefter den halva bananen, som en lite apa:)
Giraffen och apan försöker iaf till 100%


10 år som syrra!



Uj, vad jag hade det trevligt igår med Lotta och Jenny. Lite Rosé och god mat, då blev humöret på topp. Jag var  satans trött igår som sagt, men tröttheten var som bortblåst  bara jag satt mig ner på restaurangen och fick inandas lite uteliv och stadspuls. Guuud vad jag behövde det!
Tack Lotta och Jenny för kvällen som var. Vi firade faktiskt att vi varit syrror i 10 år! Helt sjukt vad fort tiden går!

Fick inte lägga ut nåt kort på Jenny denna gång. Hon tyckte nämligen att korten på henne inte blev bra igår och det respekterar jag. Hatar nämligen själv när folk lägger ut fula bilder på mig utan att fråga först.....

Kramelikram alla, nu ska jag äta lördagsgodis med Ida, MUMS! 

Fredagförmiddag

Idag är jag trött som satan. Har varit med kidsen hela dagen och det har inte gjort mig piggare. Vi var i skogen på förmiddagen på  lite picknick. Ida och jag plockade jätte fina sommarbuketter på vägen hem. Det ger mig sommarminnen att plocka vilda blommor, så rofyllt på nåt sätt...

Ikväll är det utgång med några tjejkompisar. Vi ska käka och dricka gott, välbehövligt känner jag....

Ha en bra fredagskväll!


Personen på bilden vill vara anonym...:)

Grodan!

Min lilla tjej älskar att bada! Hon blir helt vild i vattnet, en riktig groda. Nu kan hon sitta själv med ryggstöd i badkaret och då är det ännu roligare! Kallar henne "bad girl"...Jag är så rolig, garvar ihjäl mig....

Att bero på groda,en riktig groda kom från min mun idag. Jag pratade om blomman LOBELIA med en kompis, men Kom bara inte på vad den hette till en början utan sa: " Den där blåa blomman.... BORRELIA skulle jag vilja ha på altanen".  Usch Borrelia vill jag verkligen inte ha!

Ha en skön kväll hörrni!


Badtjejen Alva. Dagens groda nr 1

<b>Lobelia</b> ~
Borrelia, nej jag menar Lobelia!!!!!
Dagen groda nr 2.

Uppsalatrip!

Att ha en riktigt bra killkompis är skit kul! Jag har en nämligen. Pär heter han och bor i Uppsala med sin blivande fru och lilla dotter. Pär och jag gick i samma klass under gymnasiet och umgicks mycket under dessa år. Vi har hållit kontakten sen dess, ibland mer, ibland mindre. Men som jag sagt tidigare, med riktiga vänner spelar det ingen roll hur ofta man hörs, man vet att de finns där i alla väder iallafall....
Pär är, precis som jag, föräldraledig just nu och då törstar man ibland efter lite vuxet sällskap.
Jag drog därför ner till Uppsala idag på förmiddagen med Alva. Vi hade en jätte rolig dag tillsammans som gick alldeles för fort. Vi hann dock prata om de flesta och det mesta!

Imorgon väntar vaccination nr 2 för lillplutten, usch, det är aldrig kul....
Ha en bra kväll. 


Pär med sin dotter MärtaKlara och Alva.

Ut och in

Usch, nu är jag inne i en sån där yr period känner jag. Det kommer i skov  och nu var det ganska länge sen sist. Men ni vet ju om det där med bilnyckeln på taket som jag skrev om för några dagar sen. Så idag, när jag var på Coop och handlade, visade jag mig från den yra sidan- IGEN.

 Ni vet hur det är när man storhandlar med två små barn. Man är så där småstressad hela tiden fastän barnen är hur lugna och fina som helst. När jag pratar med Ida inne i butiken är min röst så där jobbigt gäll och sträng fastän ungen inte gör ett skit mer än bara är.....
Jag låter typ så här (i falsett): " Nu IIIIda ska mamma gåååå och tiiitta efter toapapperrr, staaana med Alvaaaaa här nuuuu, Okeeeeejjjj?  Man vet att vilken sekund som helst så kan allt vända. Alva kan börja vråla i kundvagnen och Ida kan vara försvunnen och komma tillbaka med en näve godis typ.
Nu hände detta tack och lov inte idag, men när vi står i kön, är det en kvinna som knackar mig i ryggen och säger: " Ursäkta, men både du och din dotter har era koftor ut och in, ville bara tala om det..."  
Ja, vad ska man säga....familjen ut och in, upp och ner, hit och dit har varit i farten igen!!!


När jag känner mig yr och förvirrad brukar jag sätta mig ner en stund o ta det lugnt:)

Husvagn= mys i fulla mått...

Visst kan det verka lite småtöntigt att ha husvagn, jag är beredd att hålla med....MEN det är skit kul och skit mysigt faktiskt. Snacka om total avkoppling. Man åker ifrån alla krav och måsten här hemma och bara är. Du och familjen umgås nära,nära och det behöver man ibland. Det är bara att åka när man känner för det och det kostar knappt någonting.
Vi drog till Ockelbo förstår ni! Bodde på en camping alldeles vid Wij-trädgårdar. Vi badade, solade, åt o drack gott och gick till den fanastiska wij-trädgården där jag aldrig varit tidigare. En lagom utflykt, bara över ett dygn men total avkoppling. Nu vet vi att Karin d.y. fungerar som hon ska och att vi har de grejor som behövs. Nu kan vi åka till Österlen i sommar!
Stor kram


Åh så mysigt vi hade det.
Ida var supernöjd för vår närmsta granne var en lekpark med studsmatta-Perffa!!


Vi sov gott alla fyra, speciellt den här lilla damen...


Wij hade en underbar rosenträdgård

En yr kvinnas liv.

Idag efter Idas dagis drog vi till Boulongens lekpark och träffade Sara och Mollie. Det var supermysigt. Jag och Sara fikade och solade medan barnen lekte.
Sara och jag har känt varann i många år nu men kom varann närmare när Ida och Mollie föddes. De är precis lika gamla och vi hängde mycket på babysång och öppna förskolor ihop.
Sara är en super rar och fin tjej som jag önskade att jag kunde träffa betydligt oftare. Nu ska hon ha barn i november så förhoppningsvis kan vi hänga lite mer i höst!

Nåväl, Det är så härligt att göra sådana här spontangrejor med  barnen ibland men jäklar vad allt är omständigt ändå när man ska iväg med två små. Det är barnvagn, filtar, fika, Blöjor ,nappar, våtservetter, extra tröjor, kamera ( för att kunna blogga senare:),mössa om det blåser, solhatt om solen skiner, ja, you name it. Det är inte bara liksom....Man glömmer lätt bort sig själv i denna pryldjungel. När vi hade varit i parken och kom tillbaka till bilen upptäcker jag att min bilnyckel ligger på biltaket. TACK OCH LOV att bilen var kvar!!! 
Usch, nu får vi ännu en förklaring till varför min blogg heter "en yr kvinnas liv..."  Och fråga mig inte varför texten är så stor och fet just idag, fattar ingenting.....suck....Ibland är jag bara föööör jobbig....


Sara och Mollie


Karin den yngre

Det har gått några dagar sedan sist, allt bra eller? Det har ju varit så jäkla varmt så man nästan smällt av här hemma. Men gud så härligt.
Häromdagen var jag på "firmafest" med jobbet. Vi var hemma hos min chef, som går i pension i sommar. Uj, va trevligt det var. Jag var så där överpeppad och pratade nog sönder allt och alla, ni vet hur jag kan vara ibland. Men det handlar faktiskt om att det är underbart att prata ett annat språk än dadda nån dag i veckan med människor som inte har pampers och napp ( sorry Alva).

Sen var det ju det där med vår nya husvagn!!! Vi kallar henne Karin den yngre! Född 86 men trots sin ålder är hon faktiskt superfräsch. Inte så där mörk och burrig som många äldre  kan vara utan ljus och ren liksom.Jätte fin även utanpå, inga bucklor eller repor Lite småsexig faktiskt, ja, precis som Karin den äldre :)

Nu ska här campas!!! Vi ska ut i helgen faktiskt. Åka till nån camping typ två mil bort och öva oss lite.
Vi ska nog inhandla lika overoller åt hela familjen oxå, det vore festligt faktiskt. Undra om folk skulle fatta ironin i det....antagligen inte....
Jag är ju rätt bekväm av mig. Jag och min rumpa behöver stora svängrum och ytor för att få plats ordenligt, så vi får väl la se hur det här går. Ska bli kul iaf!


Fest hos chefen i Furuvik- Trevligt trevligt!


Karin d.y i egen hör person! vacker som en dag!

Så fräsch och oskuldsfull till det inre, precis som Karin d.ä.

"Man ska ha husvagn, då blir semestern som det ska".......Ja, vi får väl se hur det är med den saken...
Puss!





Nån nämde för mig i förbigående

att fula föräldrar får söta barn och tvärtom....
Ja, vad ska man säga? Ska man skratta eller gråta?


Mmmm, vad tycks?. Till mitt försvar bör dock tilläggas att detta kort är taget kl 05.00 på morgonen. Vem är fräsch då liksom?:) Måste också säga att nån skönhetsömn har det inte varit tal om de senaste fyra åren, så det så!!


Som en nyutsprungen nyponros.... Jag må vara hennes mor och en annniiiing partisk, men är hon inte söt?
Alltid kul med söta barn, men jag förstår ju vad det innebär....skit också, I´m uggly!!!


Nu ska Ugglykarin fira nationaldagen i sin ensamhet:( . Thomas, den andra fulingen i familjen är nämligen och köper husvagn i Sundsvall! Återkommer om detta inom kort.
Stor kram på er!

Min mage

Idag har vi varit på ettårskalas!! Mycket trevligt. Eva, som den lilla ettåringens mamma heter, är grym på att baka. Jag överdriver inte när jag säger att det fanns sju olika sorter på bordet plus jordgubbstårta. Och jag åt och åt och.....åt....Gick liksom inte att sluta.
I love cookies you know:)
Jag som tänker att jag fortfarande har graviditetsmage kvar, att magen inte riktigt gått tillbaka och att naturen kommer ordna detta blabla bla... Inser nu att kaggen nog snarare har med kakor att göra hihi..... En gång i tiden var min mage platt som en pannkaka. Minns att jag var så nöjd över detta, det var liksom min bästa kroppsdel. Nu är det ett minne blott....
Men jag är lycklig iallafall med eller utan platt mage!'


Födelsedagsbarnet och Eva,boven i magdramat, idag iallafall!!


Jenny och Tessan, också två kakmonster på kalas. Skillnaden är bara att deras magar är rena rama tvättbrädorna jämfört med vissa andras!
Ha en mysig kväll. Min magkänsla säger att den kommer bli bra:)

Poolpremiär!



Idag blev det poolpremiär för Ida! Men fy, vad vattnet var kallt! Måste värmas upp av solen ett par dagar till tror jag. Vi hade egentligen tänkt oss nåt lite större, så att Thomas och jag också kunde ta oss nåt dopp då och då, men till slut blev det den här lilla behändiga. Faktiskt så kan man ta ett dopp i den som vuxen om man dör av svett typ.

Idag har det varit en slappardag för oss alla. Alva vaknade 5 på morgonen så man behöver ta igen sig lite faktiskt.

Nu har jag gjort mig en god drink, Martini och sprite- SÅ GOTT!! Om vädret tillåter ska vi sitta på altan hela kvällen och diskureta lite semesterplaner och annat viktigt skit, ni vet.
Ha det gott alla och tänk på att skydda er i solen.... Moralkärringen har talat...:)


Mammas olycksfågel o matvrak

Suck. Min äldsta dotter har som bekant tendens till att göra sig illa titt som tätt. Idag när vi var och fikade hos Petra och hennes Elias, faller Ida på hörnet av en fotpall och får  världens jack alldeles vid ögat. Blodet forsar och ungen skriker såklart! Vi tejpade igen det så gott vi kunde men jag är rädd för att det där kommer bli ett fult ärr....
Jag har ju också tendens att göra mig illa rätt ofta, men det beror mest på klumpighet. Stukar typ foten en gång i månaden och slår huvudet i öppna skåpluckor varje vecka. Men Ida är inte klumpig, nej,nej snarare tvärtom, snabb och smidig, och ibland tar hon sig hän lite väl svåra grejerr för sin ålder skulle jag tro...

Nu är allt rätt bra iallafall. Vi satte ett Hello Kittyplåster över tejpen och då blev allt genast mycket bättre.
Vad gäller min yngsta dotter, är det stillsamt och lugnt (än så länge!) Bara hon får mat i form av gröt, morot potatis eller banan så är hon nöjd. Skönt att nån tar det lite lugnt i den här familjen!

Ha en skön Fredagskväll!


Mammas olycksfågel...kraken...


Mammas matvrak. BillyPizzans papper är visst gott, säkert godare än själva pizzan egentligen!

Glasögonprovning!

Att köpa nya glasögon är svårt! Man ser så knäpp ut i alla oilka bågar!
I födelsdagspresent av mor och far fick jag ett bidrag till ett par nya brillor. Mamma tycker nämligen att de jag har för tillfället ser för taskiga ut och jag är beredd att instämmma faktiskt.... Men brillor står väl inte högst upp på listan att inhandla när man bara har föräldrapenning att leva på.

Jag hade iallafall med mig världens bästa smakråd idag, nämligen Carola! Hon känner mig så  väl att hon vet vad som passar mig och så vet jag att hon är ärlig också.
Det var grymt svårt att välja brillor, men jag tror nog att jag bestämt mig. Provade typ 1000 olika bågar.

Hörs snart igen alla mina sötnosar som så troget följer Min, BrunettKarins blogg!!!!!!


Dame Edma? Nä... dom här bllir det inte, jag lovar:)


Vädergubben Anders på Tv4?


De här gillar jag faktiskt....Vad tycker ni?


Vad är det Gösta Ekmans fru heter nu igen?


Mitt smakråd Carola! Vi tog en välbehövlig lunch på stan efter glasögonprovningen!



RSS 2.0