Hoppa hage

Att hoppa hage är faktiskt himla kul.Känner bara att jag glömt reglerna lite grann.
Jag och Ida hoppade hage idag ute på gatan. Det är hennes nya stora hobby som hon älskar. Guud va grannarna måste skratta när mamma mu skrider fram i hopphagen, ser väl ut som en fjant med va 17!
 

Koncentration säger jag bara!

Ida har blivt så himla duktig på att skriva...sen har hon så vettiga åsikter oxå...:)

Vi ses! Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Haddu?

Om och om igen säger hon det, Haddu. Hon kan viska ordet, skrika ordet och säga det om igen när hon gråter, Haddu.
 Ibland låter det Hhhhhaddu eller hadduuu eller haddddddu. Ja, kombinationerna är många. Det är Alva som har börjat prata förstår ni! Men vad betyder haddu?

Jag sökte ordet på google och det visade sig vara ett namn. Tre män i Sverige heter visst så... Så Alva ropar alltså efter nån kille hela dagarna. Vem är nu detta? Hennes Molgan kanske?
 Haddu var tydligen också namnet på nån gammal fornnordisk storm och regn gud. Kanske det är just honom Alva ropar på när det regnar ute? vem vet?  Det betyder visst nåt på tyska eller typ flamländska oxå, men jag fattar inte vad.... Min dotter kan redan flera språk alltså, uj va intelligent.....
Om vi skaffar husdjur nån gång ska jag se till att det får heta Haddu, det låter ju lite gulligt....
 
Ha en bra dag! Själv ska jag städa lite tror jag. Haddu städat på länge?:)
Kraam

HADDU MÖHRCHEN? Hasen-Unterhaltung Frauen Shirt 3c
Haddu möhrchen= Har du städat?

Hej!

Tiden går fort! Nu är Alva snart 9 månader.... Hon är ganska stillsam min lilla dotter men hon har lärt sig stå upp de sista veckorna. Då är hon jätte stöddig och skriker rätt ut för att vi andra ska titta.

Annars rullar allt på, lite dålig på att blogga just nu, men har lite att står i....Ni vet hur det kan vara.

Stor kram till er alla!


Tuff brud i lyxförpackning, pyjamas från coop....70% rabatt....

Höst!

Brrrr rrr va kallt det var i morse!!! Både jag och Ida frös när vi gick till dagis. Nu är hösten här, helt klart!

Idag ska kort knäppas på dagis, gruppbild och enskilt foto. Alla barnen var så fina med nykammat hår och strukna tröjor. Ida var oxå fin. Lyckades få henne att ha två toffsar i håret, vilket var kors i taket. Hon brukar alltid vägra, knappt man får kamma henne på morgonen ens. Får se nu om dom håller. Skulle inte förvåna mig om bara den ena toffsen är kvar och att hon lyckats skapa sig en snorränna under näsan.... Aja, det är ju Ida det....:)

Idag ska jag ner på stan en sväng och inhandla lite födelsedagspresenter till alla barn som fyller år i det närmaste. Jäklar, va kärleksfabriken måste vara igång runt november, december, för jag känner massor med barn som fyller år  nio månader senare. Det höjer ju mysfaktorn på hösten ytterligare faktiskt. Folk ligger hemma och myser liksom.

När hösten kommer har jag alltid en dyster låttext i huvudet som författaren till mumintrollet har skrivet (Tove Jansson  va?). Vet inte varför, den bara dyker upp. Läs eller sjung den här texten för er själva på finlandsvenska, så kommer ni in i höststämning på en gång!  Skynda att älska tror jag låten heter och det vet jag ju att ni gör om hösten i och med babyboomen i min omgivning nio månader senare;)


"Vägen hem var mycket långoch ingen har jag mött,
nu blir kvällarna kyliga och sena.
Kom trösta mig en smula,
för nu är jag ganska trött
och med ens så förfärligt allena.
Jag märkte aldrig förut att mörkret är så stort,
går och tänker på allt detdär som man borde.
Det finns så mycket saker som
jag skulle sagt och gjort.
och det är så väldigt lite jag gjorde.
Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörkna minut för minut,
tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommarn slut."


Skogsdagar

Att vara i skogen är verkligen rofullt. Man liksom bara ÄR i skogen på nåt sätt och känner totalt lugn. Igår åkte jag och resten av familjen till Högbo och grillade korv. Vi gick runt sjön och stannade sen till i lekparken och bland djuren. Det krävs inte mycket för att ett barn ska tycka det är roligt. Inte för en vuxen heller egentligen. Bara det är mat inblandat typ:)
Idag var jag, Ida och Alva i skogen igen  men alldeles där vi bor. Vi fikade och lekte. Var borta i 3 timmar och upplevde både regn och sol- mysigt!!!

Ett barn glädjs ju oftats av det lilla. Det behövs inget pompa och ståt för att ett barn ska tycka något är roligt. När man tänker tillbaka hur detvar när man själv var liten, så minns man ofta de där små utflykterna man gjorde med mamma på cykeln om eftermiddagarna. Mer än Liseberg och Skarasommarland egentligen... Det kan vara värt att tänka på ibland tycker jag....


Alva fick smaka på grillad korv för första gången, kolla in minen...


Muffins nedkastade i en plastpåse och lite Mariekex, det är gott fika det!!!!:)

Trevlig helg!

Vill bara önska er alla en trevlig helg! Fösök nu att vila upp er ordentligt. Försök att utnyttja era karlar (ni som har nån) så mycket som möjligt för att själv kunna ligga på soffan och äta godis typ, det är ni värda:). Jag vågar skriva så, för jag tror inte en enda karl läser den här bloggen.... Eller jo, ibland brukar Thomas gå in och läsa! Ser hur han sitter och ruskar på huvudet, men ibland skymtar även ett litet leende, som han dock försöker dölja märker jag...

Att bero på godis, det äter jag för fullt igen. Gjorde väl uppehåll i tre veckor sen orkade jag inte mer. Däremot kan jag skryta med att jag faktiskt kommit igång med  träning på allvar. Springer och promenerar ca 3 dagar i veckan. Känner mig stolt över det faktiskt , men vill inte skryta hörrni!!!! Ni är oxå duktiga, kom ihåg det!

Idag hade vi Sara och hennes dotter Mollie här på lite födelsedagsfika i efterskott. Ida fick sååå fina presenter och Sara hade sååå fin babymage.

Nu ska jag äta......GODIS.....Såklart!!!!


Alva, som har varit en riktig surpuppa idag, önskar en trevlig helg!




Brad Pitteffekt!

När Ida var i Alvas ålder rände vi runt varenda dag på olika aktiviteter. Det var babysång och babysim, mammaträffar och luncher på stan. Ida blev mer och mer van vid att alltid ha folk runt omkring sig. Så är det än idag. Hon blir oerhört uttråkad om hon är hemma med mig en hel dag utan att träffa någon eller göra nåt särskilt. Jag trivdes med att fara runt på olika aktiviteter, det var ju så jag levt innan jag fick barn så varför inte med barn också? Och det var kul, inget jag ångrar.
Det roliga är dock att det i princip är raka motsatsen med Alva. Vi är hemma om dagarna och pular när Ida går på dagis. Hon är nöjd och jag är nöjd. Det handlar mycket om att jag blivit lugnare som person men också att den lilla stunden jag har själv med Alva är guld värd.

Nåväl, två dagar i rad har jag slagit till hårt och varit på stan och lunchat med olika vänner. Guud vad det är trevligt ändå!!! Känner nu att jag måste göra det lite oftare. Jag älskar ju att sitta på fik och bara surra med folk. Ja, lite av varje passar nog mig bäst ändå.
Vad gäller Alva så har hon typ varit i chock de här två dagarna. Att vara på stan och se allt liv och all rörelse har för Alva varit som det är för oss tjejer att se en film med Brad Pitt. Hon har suttit som ett ljus i vagnen och bara glott med tungan utanför typ. INTE ETT LJUD har det kommit från den lilla munnen och hon har suttit alldeles stilla inne på fiket och bara sugit på sin lilla torra skorpa.
Underbart! Men underbart är kort!! Snart väntar andra tider när ungen börjar röra på sig lite mer, I know...... Bye, Bye lunch in town:)

Ha en bra afton mina vänner!

   


Ja, när man tittar på den här karln stannar liksom tiden upp och du vill inget annat än just titta! Precis så tror jag det kändes för Alva nere på stan idag och igår, hon var i chock precis som du när du strirrar på Brad:)


Kalashelg!

Det har varit kalas hela helgen! Ida var jätte trött ikväll och gick och la sig redan kl sex. Vilken helg hon har haft med vänner, paket och massa gott fika.
Igår var det drop-in här hemma för föräldrar och barn. Vi bjöd våra vänner vars barn har en relation till Ida. Det var jätte trevligt! Lite småvettigt såklart för det kom många och man vill ju prata och umgås med alla. Samtidigt måste man ju fixa kaffe och sånt typ hela tiden.
 
Idag hade vi kalas för Idas tjejkompisr på dagis. De är inte så många, bara 4 stycken så det var en lagom skara här hemma. Jag var värsta lektanten och klädde ut mig till Hello Kittys kusin som kom med godispåsar.  Vi lekte även " den som flaskan pekar på" och "björnen sover". Jag var helt slut när kalaset var över.

Nu väntar en kväll i soffan! Tacopaj och ett glas rött mmmmmm.....Det är lektanten värd!!!



Ida 4 år



Idag fyllde min stora tjej 4 år. Fick mig att tänka på den dagen hon kom.... Det var nog den lyckligaste dagen i mitt liv.... Tre år senare kom Alva och delade första platsen.
Tänk om jag, för 4 år sedan, när jag satt med Lilla Ida i famnen, hade vetat. Hade vetat vad det innebar med ett barn. Ett ansvar som aldrig tar slut. En kärlek som är helt villkorslös. Tänk om jag vetat hur ofta mitt tålamod skulle sättas på prov och hur ofta jag skulle vara sömnlös om nätterna för att mitt barn inte kunde sova.
Tänk om jag vetat att det skulle kännas som att vara på spa när man fick gå in och ta en varm dusch för sig själv utan att någon satt på toaletten och tittade på. 

Tänk om jag redan då, när jag höll henne i famnen, hade vetat att för var dag som går så älskar man sitt barn mer och mer och mer.... 
Oj, hur djup kan man vara:) men jag kände för det idag. 

Grattis Ida på din dag! I morgon väntar ännu mer kalas!


 


Pinsamma minnen...

För många år sen, nästan precis när jag flyttat till Gävle hände nåt pinsamt. Jag  var hemma hos en nyfunnen vän och dennes föräldrar på middag. Det var en lite finare middag och ett lite finare hem än vad jag var van vid.
Jag ville väl vara lite trevlig eller möjligen bryta en pinsam tystnad genom att försöka säga till familjen att jag var en riktig gourmand (ja visst, men iaf). Råkade dock säga LITE fel!!!! Jag sa istället:" Ja, ni ska veta att jag är en riktig gonorré".
Förstod först inte att jag sagt nåt konstigt men såg efter några sekunder på min väns uttryck i ansiktet att nåt var galet. Snacka om skämmigt. Karin 20 år kunde ints snacka ordentligt!!!
Tack och lov började hela familjen att asgarva, ja vem skulle inte göra det egentligen?....

Pinsamt pinsamt, men det var länge sen nu tack och lov.....
Kom att tänka på detta idag när jag matade Alva. Gourmand eller gonorré? Du avgör....



Ha en bra kväll i sänghalmen och använd kondom för 17 så du inte får "gourmand"

RSS 2.0