Inte gjort nåt speciellt

Helgen har varit lugn. Vi har vilat mycket, hela familjen faktiskt. Tror att vi alla har lidit av nån slags sömnbrist.
Att bero på sömnbrist, vet ni hur bra jag sov den där natten som jag bloggade om härmdagen???? Guuud, det var underbart. När jag vaknade vid 8-snåret fattade jag inte vart jag var någonstans.... som ett jäkla kryss typ, men oj så utvilad!
Nu är jag allena- igen!!! T har dragit, men jag ska sluta tjata om det nu för ni börjar väl bli less på mitt tugg kan jag tänka.

I veckan kommer mamma och pappa och hälsar på, de ser vi framemot. Annars blir det rätt lugnt. Jag försöker njuta varje dag av min ledighet nu för den 3.e januari börjar jag jobba igen. Det är skräckblandad förtjusning att tänka på faktiskt....


Go natt och sov gott!! Austin Power??? Nä, en kvällstrött gullunge bara!





Nattinatti....

Jag är i himmelriket!!! Ligger just nu i en säng, i ett separat rum alldeles ensam!! Jag ska få sova heeeela natten lång och gå upp när jag själv vill. Det är för bra för att va sant, det är Thomas som har kommit hem helt enkelt. Han räddar en slagen hjälte som bara vill en sak, SOVA!  Det känns helt underbart!
Nu ska jag släcka lampan och bara somna in....
Vila får man göra i graven brukar jag tänka rätt ofta för att peppa mig själv och ja, i graven, och i denna säng denna ljuvliga natt.
Nattinatti 





Sömnbrist och hungersnöd

Stämmer det att sömnbrist gör att man känner sig hungrig om dagarna???. Har för mig att jag hört det någonstans, typ på "efter tio" med Malou eller nåt. Jag är isf ett praktexempel på detta.
Natten till tisdag var för jävlig rent ut sagt och natten till idag något bättre, men ändå svinjobbig. Dessutom vaknade vildarna halv sex så det  var bara att snällt kliva upp. Inte helt nöjd kan jag säga.....Nu får han ta och komma hem den där karln för jag är mer död än levande.
 Aja, iallafall, jag är konstant hungrig här hemma. Det liksom suger i magen hela tiden.  Ska man behöva bli fet också bara för att man inte får sova på nätterna? Guud va livet är orättvist....
 Karin Bollen Cardesjö kommer tillbaka till jobbet efter jul och är 20 kg fetare och ser 20 år äldre ut- förbenat. Det var den mammaledigheten....
nej, nu ska jag ta och äta lite lunch! Det blir chips och daimstrutar......närå, skojade bara!!! Snabbmakaroner och korv däremot, GI-mat ni vet:)


Alva klockan halv sex på morgonen. Kan man ana en sömnbrist även där kanske?

Ha en bra dag! Själv ska jag gå och lägga mig i soffan och titta på "efter tio". Idag var visst temat: Hur du fettsuger dig själv med hjälp av dammsugarn och aldrig mer känner dig hungrig. Låter ju som mitt i prick:)


Fredag till söndag

Bilder säger mer än 1000 ord säger man ju. Min helg har varit händelserik och rolig, tänkte visa er!
Sen vill jag också berätta att hemtelefonen funkar igen, men nu är istället min sms-funktion på mobilen trasig. Jag kan ta emot sms men inte skicka! Jag vet, helt värdelöst!!!! Varför går allt sönder hela tiden hemma hos mig??? Suck....


Jag och Elin tog med oss barnen på utflykt i skogen i fredags. Vidar och Ida tyckte det var såå skoj!


I lördagskväll var jag ute och käkade middag och drack drinkar på Brända med Vickan och Hella. Vi hade det super roligt!


Emma var här med sina döttrar från söndag till måndag. Elsa 3 år och Signe 6månader. I all kaos här hemma, med busiga barn och en sömnlösnatt för oss båda, så hade vi det ändå otroligt mysigt!!


.

Lördag

Imorgon kommer Emma på besök med sina döttrar och sover över natten. Det ska bli så kul! Det var länge sen vi sågs nu och vi har mycket att prata om känner jag.
Ida och jag bakade lite på förmiddagen så vi har något gott att bjuda på inför morgondagen.

Annars är allt bra med mig här hemma. Förutom i natt då jag var mer eller mindre tooooookig på barn nr 2 som vaknade typ hundra gånger. Fråga mig inte varför, är väl tänderna, dom kan man alltid skylla på:).
Så här lät jag i falsett:"Nu måste du låta mamma sova!!!!", "Nu orkar inte mamma mer!!!", "NU blir mamma arg på dig!!"
Varför pratar jag alltid om mig själv i tredje person när jag är irriterad på mina barn??? Lyssnar dom bättre då eller?  Inger det mer respekt?  Zlatan gör det ju alltid när han pratar om fotboll....Han kan typ säga: "Zlatan tog bollen och sparkade i mål, så gör Zlatan" Han säger det Inte i falsett men på grov skånska, vilket är minst lika illa:).
MMMM jag  och Zlatan har mer gemansamt än man kan tro faktiskt.....Coolt....



Ha en bra lördag hörrni!


Nämen ta dig i brasan!





Äntligen!!!! Idag för första gången på ett år har jag lyckats tända en brasa i vår kamin!!!! Jippie! Har aldrig lyckats förrut och Thomas har tyckt att jag varit helt oduglig. Men ikväll, när tjejerna gått och lagt sig, tände jag på några vedstockar och jäklar vad det brann.
Nu ska här eldas om dagarna när Thomas är borta. jag har liksom fått in tekniken nu känner jag. Repetion är kunskapens moder vet ni!!:)  

Förutom att tända brasor har vi varit på födelsedagskalas idag igen. Hos Julia denna gång. Tror att det kalaset var det sista på ett tag faktiskt. Från september till nu har vi varit på 7 barnkalas!!! Det är galet ju, men ack så kul! Idag var inget undantag. Mamma Malin hade ordnat så fint där hemma.


Sååå goda kakor och tårta idag!. Kolla in Alva på bilden där. Hon tittar efter mig hela tiden. Vill veta var jag är liksom. Hon är i den där mammiga åldern ni vet. Gulligt mén lite drygt också...

Ikväll blir det nattinatti klockan TIDIGT.
Vi ses snart. Kram

Homeparty!!!!

Idag har jag haft,om  jag får säga det själv, en liten trevlig tillställning hemma! Bjöd hem några vänner på Living And Home Party. Min kompis Malin har blivit försäljare på inredningsprylar från just Living And Home, så jag passade på, då jag som värdinna fick 50% rabatt på 4 artiklar!!!! Köpte en stor väggklocka samt 6 ljusstakar i olika höjder.

Det blev en mysig eftermiddag här hemma. Jag hade bakat Kladdkaka med Chili och päronpaj med pinjenötter. Enkelt och gott faktiskt!
Barnen och Thomas höll sig borta större delen av dagen och det var as skönt..... får man säga så utan att vara en dålig morsa....?? Ja det får man, för imorogn åker Thomas bort igen och jobbar i fem dagar, så det var jag värd!

Karinsjälvgod har visst bloggat idag låter det som, men jag är nöjd över denna söndag. Kändes roligt att göra lite annat för en gångskull:)


Här sitter större delen av gänget från partyt.



SKIT! jag hann inte knäppa bild på pajerna innan vi började smaka utav....Men nu ser ni att de ser rätt goda ut va?

Kram och ha en bra kväll!

Date i Uppsala

igår var jag i Uppsala av alla ställen! Karin och Sandra bor i Stockholm så vi hade sedan länge bestämt att vi skulle mötas på halva vägen med våra bebisar någon dag här i höst. Ett bra tips faktiskt! Sandras lille pojke  har redan hunnit bli 4 månader och Karins Lydia blir två månader alldeles snart.
Vi hade en bra dag i Gränby köpcenter. 

Nu har Thomas kommit hem! Det känns underbart!!!Så fort jag fick se honpm kom tröttheten krypande. Det är som om man biter ihop hela veckan för att sedan släppa allt när man känner att JA! Nu är vi två igen att vårda de små vilddjuren! 

Ha en skön helg, det ska jag försöka ha! 


Sandra och jag! Nu har vi känt varann i mer än 13 år, det känns när man träffas.


Karin och Alva har känt varann i nio månader och träffats typ två ggr - det märktes inte däremot!:)

Gräsänka

Thomas kommer vara borta och jobba i tre veckor. Han kommer hem på helgerna, men iaf, det är lite småtufft från och till. Dagarna går bra, men kvällar och nätter kan va tunga. Allt från mardrömmar till välling och kiss i sängen mm. Men, vila får man göra i graven eller va säger ni?
Måste också säga att mitt liv är mer välorganiserat och uppstyrt när Thomas är borta. Det måste det ju vara för att allt ska gå runt. Det är faktiskt skönt att ha ordning i röran på nåt sätt....
Sen passar jag på att träffa mycket kompisar oxå , så mig går det ingen nöd på även fastän jag just nu är superduper trött.....gäsp....ska försöka hålla mig vaken ett tag till.....

Hörs imorgon! kram 


Tjocka korven på bilden är Alva...Mina barn ser ut att ha det sååååå roligt i lekparken....

Kossa,tant,transa och flum

Jag var på fest i fredags!
Blev en lyckad kväll med god mat och mycket skratt. Men det här med vad man ska ha på sig  på en fest är alltid ett issue hemma hos karin cardesjö. Jag ser antingen ut som en kossa eller en tant i typ allt jag provar här hemma. Så det stora frågan inför den nalkande festen var: kommer Karin vara en kossa eller en tant???? Det blev det sistnämda faktiskt. Jag är ju faktiskt mer en tant än en kossa eller?  
Ibland när jag klär upp mig och sminkar  mig lite mer än vanligt kan jag även känna mig som en transa. Det är fruktansvärt faktiskt. Tror det beror på att jag är en stor kvinna och liksom utstrålar någon slags manlighet när jag sminkar mig. Låter flummigt, men jag ÄR flummig oxå  vet ni!!!
Tänk att kunna vara både en kossa, tant, transa och flummig- det är en talang i sig det!



karin1
Karin2

en transvistit
Karin3

Lycka + forskning = flum?
Karin4.


Trasig telefon

Det har varit ovanligt tyst i vår hemtelefon de sista två veckorna. När jag själv lyfte på luren häromdagen upptäckte jag att telefonjäkeln är trasig, eller rättare sagt, det är antagligen nå fel på själva linjen. Tänk att man inte ens märkt nåt förrän nu.... Det säger en del om hur mobilen tar över mer och mer. De flesta ringer ju faktiskt på den nu för tiden. Men det finns ett antal vänner och några ur familjen som alltid ringer på hemtelefonen och till er vill jag säga: No use at the moment, ok? Måste ta tag i det där känner jag men samtidigt är det lite skönt för man slipper alla jobbiga telefonförsäljare som trakasserar en hela dagarna. Det är säkert dom som ringt sönder telefon förresten......

Snart ska jag hämta på dagis sen blir det gympa för hela slanten. Nej inte för mig, fast min stela pensionärskropp egentligen skullle behöva, utan för Ida.
Senare i kväll börjar Grey´s anatomy igen, guuud vad jag har längtat!!!! Dom hotar med att det är sista säsongen, men då jäklar säger jag bara!!!!!!

Hej mä er så länge.

 Bild av trasig telefon

Kanelbullensdag!

Ja just det ja! Idag skulle man ju ha ätit kanelbullar. Elin påminde mig när vi gick följe hem från dagis med barnen.
Jag var så bombsäker på att jag hade ett gäng kanelbullar från morsan i frysen, men icke. Det fick bli kanelmuffins med äpple istället! Inte riktigt lika bra, med det dög för mig och Ida i höstsolen.

Kram På er från bullmamman eller ska vi säga muffinmamman?
Det låter lite porrigare kanske?;)


Nja, Ida var inte helt nöjd med en muffin. Hon hade ju faktiskt förväntat sig en BULLE (bortskämda flicka).
Titta bara hur argt hon stirrar på muffinsen som hennes rara mor har bakat med sina små händer....


Örebro

Jag har varit i Örebro hos mamma och pappa över helgen. Så skönt och så avkopplande. Mamma och Pappa pysslar om mig och barnen med värme och hjärta. Det behövde vi!!!
Min kära lilla syster från Götet kom oxå hem på besök. Hon är numera civil ingenjör och har blivit lite av ett snobb:). Nädå, men det är klädkod på hennes jobb så hon har fått köpa sig en lite damig stil som egentligen inte alls är hennes grej. I sådana lägen, måste jag säga, är det skönt att jobba på sjukhus. Då går alla omkring med sina randiga skjortor och är jämlika. Där syns det inte om man är ett snobb eller en sunkig tvåbarnsmorsa som jag....hehe...
Här är lite bilder från en mysig lördagseftermiddag!

   

  



RSS 2.0